Hallássérültek és látássérültek illetve kísérőik részére ingyenes indulási lehetőség a TTT teljesítménytúráin

Tisztelt fogyatékkal élő túrázók!

A Teljesítménytúrázók Társasága (közhasznú egyesület) ingyenes indulási lehetőséget biztosít hallássérültek és látássérültek, valamint kísérőik számára a TTT által 2013-ban rendezett teljesítménytúrákon.

A kezdeményezéshez csatlakoztak:

- A Zöldgömb Sport Klub teljesítménytúráin a hallássérültek és látássérültek illetve kísérőik ingyenesen indulhatnak.
- A Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület teljesítménytúráin a hallássérültek és látássérültek illetve kísérőik részére ingyenes indulási lehetőséget biztosít. 2014. évi túrák: Honvéd emlék- és teljesítménytúra, Hősök Vére emlék- és teljesítménytúra.
- A BSI - www.futanet.hu összes rendezvényén - így a teljesítménytúrákon is - a fogyatékkal élők ingyenesen indulhatnak. Őszi következő teljesítménytúránk az Intersport túranap.
- A Hit Pajzsa Nemzeti Egylet kinyilvánítja, hogy a fogyatékkal élő túrázók, kísérőik, valamint a 14 év alatti túrázók rendezvényeinken térítésmentesen indulhatnak.
- Az ELTE-BEAC Természetjáró Szakosztály teljesítménytúráin (Sárga teljesítménytúrák; Nagybörzsönyi Négylevelű és résztávjai) a látássérült vagy hallássérült túrázók és kísérőik ingyen indulhatnak.
- A Fitt-Fut Alapítvány Túraszakosztály - Vác, túráin a látássérült vagy hallássérült túrázók és kísérőik ingyen indulhatnak. Túráink idén: Kuruc emléktúra, Holló-kőtől Vörös-kőig (lezajlottak), ami hátra van: Palóc Expedíció, Budai borvidék.
- A Hegyvidék - KFKI Optimista  Sportklub Túraszakosztálya túráin 2013-ban a diákoknak és a nyugdíjasoknak adott 300 Ft kedvezvényt tudjuk biztosítani azoknak a fogyatékkal élőknek, akik bemutatják az igazolványukat. (Hallássérültek illetve látássérültek+kísérőik számára.)
- A Szent Kristóf Természetjáró Egyesület (Szántód) is csatlakozik a hallás- és látássérültek, valamint kísérőik részére ingyenes részvételi lehetőséget
biztosítók táborába 2013-évben a 07.20-i Szamárkő/Fejérkő és a 10.19-i Koppány teljesítménytúrákkal.

A TTT-t 2013. májusában a Nagyothallók és Barátaik Országos Közhasznú Egyesülete kereste meg azzal a kéréssel, hogy hallássérült személyek számára tud-e az egyesület teljesítménytúrákon kedvezményes indulási lehetőséget biztosítani, mivel szívesen vennének részt ilyen túrákon, és nagyon sokat jelentene számukra a jelentős anyagi kedvezmény.
A megkeresést a TTT elnöksége a 2013. május 27-i ülésén megvitatta, és azt a döntést hozta, hogy 2013. évre ingyenes indulási lehetőséget biztosít a TTT által szervezett teljesítménytúrákon hallássérültek és látássérültek valamint kísérőik számára. A TTT 2013-as saját rendezésű további túrái: Buda Határán; Pest Határán kerékpáros; Útvonalkövető 100; Szurdok; Kék Balaton; Lábatlan; Monoton Maraton; Régi Templomok Nyomában; Bakonyi Mikulás; Fóti Somlyó teljesítménytúrák.

Amennyiben megkeresést kapunk, a kedvezményezettek körének kibővítéséről is szívesen egyeztetünk, illetve a következő év kedvezményeiről az érdeklődés és az idei tapasztalatok, valamint a TTT rendelkezésére álló pályázati, támogatási lehetőségek függvényében tudunk majd dönteni.

Egyúttal megkeressük a többi teljesítménytúra rendező szervezetet, és számukra is ajánluk, hogy fogyatékkal élők számára kedvezményes vagy ingyenes indulási lehetőséget biztosítsanak teljesítménytúráikon.

TTT elnökség
Budapest, 2013. május 28.