Kitörés Túra rendezői figyelmeztetés! - Jeges útviszonyok a Budai-hegységben!

Rendezői FIGYELMEZTETÉS!

A Kitörés Túra Budai-hegységbeli útvonala több szakaszon rendkívül csúszós, mert jeges!! Ez nagyon megnöveli a balesetveszélyt, ezért elvárjuk a fokozott figyelmet és a fegyelmezett viselkedést! Kérünk mindenkit aki nem rendelkezik megfelelő turista tapasztalattal, erőnléttel és a körülményeknek megfelelő felszereléssel, NE induljon útnak!
Fokozott figyelmet kérünk a Nagy-Hárs-hegyről lefelé a Bátori barlang mellett. Ezen a szakaszon a jelzett turistaútról letérni szigorúan tilos! Az Újlaki-hegy sziklás csúcsa kikerülhető, fényvisszaverő-szalagozás segíti a tájékozódást. A pontőrök még a csúcs előtt az elágazásnál várják majd a túrázókat. Virágos-nyereg után a sárga jelzés helyett ajánlott a kék jelzésen megtenni az utat a Csúcshegyi-nyeregig, mert a sárga jelzésen a Kötők-padja alatti sziklás rész szintén balesetveszélyes.
Virágos-nyeregbe az Erdőalja útról személyautóval NEM lehet közlekedni (valószínűleg hólánc nélkül még 4x4-es járművel sem) ugyanis tükör jég az egész szakasz (gyalog se közlekedjen rajta senki lehetőleg). Sajnos az út mellett futó kék kereszt jelzésű turista ösvény is nehezen járható, de jobb mint a széles autó út!
A túra időtartama alatt végig lesz egészségügyi biztosítás! Baleset esetén a szervezőket kell hívni!
A túrát ittas állapotban NEM megengedett teljesíteni! Ittas személyeket a szervezők automatikusan kizárják a túráról, és felszólítják őket, hogy hagyják el a rendezvényt!