GPS-es verseny Törökbálinton, az Anna-hegyen - ajánló

Campona Kupa 2014 - természetjáró tájékozódási túraverseny és  GPS verseny.

A GPS-es versenyen a résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni tetszőleges sorrendben. Az ellenőrző pontok helyét a tájfutó térképen tűszúrással nem jelöljük és az ellenőrző pontok sem a karika közepén lesznek. A karikán belül tévesztő bóják is lehetnek. A jó bójákat a koordináták alapján kell megtalálni és megkülönböztetni a tévesztő bójáktól. Lesznek bója nélküli ellenőrző pontok is, amiket szintén a megadott koordináták alapján kell megtalálni. A tévesztő bóják fele annyi pontot érnek, mint a jó bóják. Lesznek karikával sem jelölt pontok is, itt csak a GPS-re hagyatkozva kell a terepen a bójákat megtalálni. A megadott szintidőn belül a lehető legtöbb ellenőrző pontot kell megtalálni. Azonos pontszám esetén a rövidebb versenyidő dönt a csapatok között.

Részletes rendezői kiírás
.

A verseny időpontja: 2014. szeptember 7. vasárnap

A verseny helyszíne: Törökbálint, Anna-hegy

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Törökbálint, Dióskerti játszótér mellett a Munkácsy Mihály utca és a Felsővár utca kereszteződésénél lévő pavilonnál.

A rajt GPS koordinátái: 47 25.565’, 18 54.723’

Megközelíthető: A Móricz Zsigmond körtérről induló 272-es vagy 88-as autóbusszal a Törökbálinti végállomásig. A végállomástól a déli irányba tartó Munkácsy Mihály úton kell végigsétálni. Ez 10-15 perc séta.
Az autóval érkezők a rajt-cél közelében, az utak szélén tudnak parkolni.

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között folyamatosan

Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt a camponakupa@gmail.com címre, akik nem neveztek be a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba, illetve akik a GPS-es versenyen szeretnének indulni.