Egyeskő túra Székelyföldön

 

 

 

Egyeskő túra Székelyföldön

2014. október 3-6.

 

 

Október 4-5-én rendezi a Csíkmenasági Közösségmegtartó Egyesület az Egyeskő teljesítménytúrát, ami a Kárpátok keleti gerincén szombaton 40, vasárnap 20 kilométeres távon halad. Idén megint fordítva rendezik, Egyeskőről Csíkmenaságba.

 

Ezekre a túrákra szervez a Szent Jakab Zarándok Egyesület buszos utazást október 3-6-ig. A részvételi díj: utazás 12 000 Ft (két mikróbusz esetén, ha nagyobb busszal, sofőrrel mennénk, az némileg drágább lenne), Székelyvarság 5000 Ft (szállás, reggeli, vacsora). Túranevezés: 2000 Ft.

 

Részletesebb program:

-     Indulás 3-án, pénteken reggel 6-kor Budapestről, a Batthyány térről. Este Balánbányáról fel kell másznunk az Egyeskőre, ott találkozunk egymással, a menedékházban alszunk (derékalj, hálózsák kell).

-     Szombaton 40 km-es túra az Öcsémen, Naskalaton keresztül a Gyimesi-hágóig, alvás mezőn tábortűz mellett a sátrainkban.

-     Vasárnap, 5-én 20 km-es túra a Szellőn át Csíkmenaságra, ahol megbeszélés, emléklapok, búcsúzkodás. Vacsora és alvás (ágyban) Székelyvarságon, Baksatanyán, Baksa József házában.

-     Hétfőn, 6-án reggeli és könnyű kirándulás a környéken. Visszaérkezés az esti órákban.

 

Ezt a túrát gyakorlott és nem kifejezetten kényelemszerető túrázóknak ajánljuk, tavaly ugyanebben az időben 1000 méter fölött komoly hó volt!

 

Az előnevezés és a buszfoglalás miatt szeptember 25-ig illene jelentkezni Molnár Gábornál (20 5079394).