HavaZOO túra - Helyszín változás! Budai-hegység helyett Pesterzsébet - Csepel

Figyelem! Helyszín változás! Budai-hegység helyett az új helyszín Pesterzsébet és Csepel, ahol a túrát biztosan megrendezzük!

A Budai-hegység nagy részén a múlt heti ónos eső, és jegesedés miatt bekövetkezett károk felmérése és elhárítása még zajlik. Telefonon történő érdeklődésünkre a Pilisi Zrt.-től tájékoztatást kaptunk, hogy továbbra is balesetveszélyes a turistautak zöme.
Mivel az eredeti útvonalunk éppen a veszélyes szakaszokon haladna keresztül, ezért kényszerültünk megváltoztatni a 2014. december 14-i  „HavaZOO” túránk útvonalát, és áthelyezni Budapesten belül, a Kis-Duna csepeli és pesterzsébeti partvonalára egyetlen (az Oroszlán-t helyettesítő) 13 km-es távval.
A változtatásoktól függetlenül a Budapest Kupa része a túra, és a célban leadható a 2014-es kupafüzet.


A rajt megközelítése: Kalóztanya Állóhajó


Busszal, HÉVvel - a XX. kerületi (Pesterzsébet) Sósfürdő megállóhelynél kell leszállni a 35-ös, 36-os, 148-as, 151-es autóbuszról, és lemenni az út túloldalán lévő lépcsőkön a Gubacsi híd erzsébeti oldalán a Kis-Duna-partra. A Boráros tértől a 23-as busszal a Pesterzsébet felső megállónál, a Határ úttól a 66-os busszal a Pesterzsébet felső megállónál, Ferihegy felől a 166-os busszal a Csepeli átjárónál kell leszállni, a Soroksári Hévvel szintén a Pesterzsébet felső megállónál kell leszállni, onnan a Csepeli átjáró felüljárója mellett jutunk le a Duna-partra, ahonnan jobbra 200 méter a hajóig.
Autóval - a Boráros tér felől végig a Soroksári úton, majd a Helsinki úton haladunk. A Csepeli átjárónál, a felüljáró alatt, a közlekedési lámpánál, keresztezve a Hév síneket kell jobbra fordulni, majd egyenesen lefelé, aztán a kereszteződésben enyhén balra átváltva a macskaköves útra egészen a Duna-partra. Ott jobbra a Gubacsi-híd alatt átmenve 200 métert kell megtenni. Parkolás az út mellett a Duna-parton.

A túra jelzetlen útvonalon halad, a tájékozódást jelölőfesték segíti. A rajtnál mindenkinek szöveges itinert adunk. Előnevezés nincs. Kérjük, íróeszközt mindenki hozzon magával!