Túrabeszámolók


Bugaci Betyártúra / MTB

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2005 2006 2007 2008 2009 2010
 Túra éve: 2008
spbTúra éve: 20082008.10.14 09:37:32
megnéz spb összes beszámolója
Itt az Alföldön még soha sem voltam teljesítménytúrán, úgyhogy azt gondoltam, idén elmegyek. A túra elõtt két nappal láttam a kiírást, szegény kis Feleségem nem tudott velem jönni, mert -kivételesen- dolgozott ezen a vasárnapon.

Remek idõnk volt, szép napsütéses kellemes õszi napot prognosztizáltak az idõjósok, amit be is jött nekik. Kecskeméti lakásunkból gyalog indultam a kisvasút végállomásához, ahol a nevezés megtörtént. Ez egy jó 2 km-es táv volt, bemelegítésnek megfelelelt.
A nevezés után egyedül indultam a 23 km-es út megtételére. Az indulás után 1,5 kilométert tettem meg, majd rátértem arra az útra, amely egyenesen a célig, Orgoványig tartott, eltvévedni sem lehetett, annak ellenére, hogy nem volt az út szalagozva, de erre nem is volt szükség.

Maga a túra kellemes volt, de a végére unalmassá vált, hiszen nem történt semmi, nem voltak dombok, hegyek, kilátók, mert ugye az Alföldön vagyunk...

Kellemes sétálgatásomat két alkalommal a kutyák zavarták meg, de nagyobb atrocitások nem történtek részükrõl, amikor látták, hogy nem akarom megtámadni a nyájat, nem jöttek közelebb, csak ugattak, dehát ezt nem lehet rossz néven venni tõlük, hiszen ehhez értenek, és ez is a dolguk...

A táv vége felé már fájt a talpam, pedig a jól bejáratott bakancsomban voltam, úgyhogy az utolsó két kilométert elég lassan tettem meg, de így is az általam kitûzött 5 órán belül értem célba, ahol kaptam oklevelet, kitûzõt, ettem egy kis ropit, majd buszal jöttem vissza Kecskemétre.

Mindent összevetve kellemes kis nap volt, jövõre is eljövök ha lesz ez a túra!