Túrabeszámolók


Hajagi Tanösvények találkozója

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2014
 Túra éve: 2014
efemmTúra éve: 20142014.11.13 17:05:53
megnéz efemm összes beszámolója

Hajagi Tanösvények Találkozója rendezõi túrabeszámoló

A nyáron átadott Fekete István tanösvény népszerûsítésére szervezett túrát 2014.11.8-án a Hajagi Civil Közösség (HCK) Herendrõl, melyet a VERGA ZRt. és Herend Város Önkormányzata is támogatott, így széleskörû összefogás jellemezte a szervezést. Elkészült elsõ kiadványunk, mely a Hajag környéki túrák hasznos kelléke lehet.

A találkozó elõtt pár nappal már esõvel riogattak az elõrejelzések. Amikor Zalaegerszegi túrázók azt írták, hogy szakadó esõben is jönnek, elhatároztuk, hogy mi is kitartunk mellettük. Jól tettük, mert az esõ nem olvas híreket és nem akart esni, sõt hét ágra sütött a Nap. Fényében még szebben pompázhatott az erdõ arany köntöse. Az országos esõ híre azonban nem növelte az érdeklõdõk számát. De mi jól éreztük magunkat és szerintünk a túrázóknak is szép élményeik lettek. A jól összeszokott rendezõ csapat hamar felállította a tisztáson a központunkat. Készült a tea és a zsíros kenyerek. Volt még idõnk elszaladni a György-forráshoz. Lassan érkeztek az elsõ túrázók, vendégek és tanösvények képviselõi: Pangea egyesület (kék T) Fehérvári Bence, Erdõbirtokosság Dr. Markó Lászlóné és Péti Miklós, Ráktanya Horváth Ferenc (piros T), VERGA Zrt. Kotány György Kabhegyi Erdészeti Igazgató (zöld T), Mag Éva a VMTSZ-tõl, Jánszky László Herend Város Polgármestere.. A szerény megnyitón Kotány úr ismertette a VERGA beruházásait és újabb terveit, melyet örömmel fogadtunk. A jó hír környékünknek, hogy kerékpárút épül Veszprém-Bánd között. A találkozón felmerült egy esetleges konferencia terve a jobb együttmûködés érdekében a környék érdekeltjeinek bevonásával. Közben mûködött az önkiszolgáló büfé, fogytak a kitûzõk és emléklapok. Az Óriás Pöfeteg tanösvényt is megtekintette egy nagyobb létszámú csoport akiket Péti Miklós kalauzolt. Megérkezett a herendi gyerekcsapat is Bakonyiné Erzsike túravezetésével. Jót falatoztak az ifjú túrázók, majd Bácskai Zsuzsa Totó kérdéseire válaszolva apró ajándékokkal gazdagodtak támogatóink jóvoltából. A körtúrázókra még 7km táv megtétele várt, hogy teljesítsék a 20km-es körtúrát és Herendre érjenek.

Köszönet a támogatásért: VERGA ZRt. Herend Város Önkormányzata, Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit KFT, Külön köszönet a Hajagi Civil Közösség lelkes csapatának (herendi civileknek) a lebonyolításért!

Bácskai Péter HCK, Herend