Túrabeszámolók


Nagy Imre Emléktúra

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2006
 Túra éve: 2006
efemmTúra éve: 20062006.10.24 11:52:19
megnéz efemm összes beszámolója
Nagy Imre emléktúra 50 (36)
A környék szép, a Deseda-tó érdekes, az arborétumot is érdekes volt megnézni így, õszi színekben pompázva, kiváló túraidõben. A pontõrök és a rendezõk kifejezetten kedvesek voltak.

A túra a rendezõk elsõ ttúra rendezése volt, így nem vártam túl sokat. Illetve mivel Padler pontõr volt, így elõre tudtam, hogy mire számíthatok.
A távot gps-vel mértem: 36km. Én még erre rátettem másfelet, mivel két helyen is elkevertem. Mindkét helyen hibás (elavult) volt az a térkép, amirõl az itinerhez adott másolat készül. Elõször odafele, a tó elõtt elmentem Kaposfüred felé az aszfalton, ami nem volt jelölve a térképen és kb. 1.5km múlva korrigáltam vissza a tópartra. Második hiba pedig a toponári oldalon a félszigeten volt, ahol a felfestett piros sáv precíz volt, azonban a térkép máshová jelezte.
Kifelé a kerékpárúton mentem, mert Padler ezt az irány tudta elmagyarázni, úgy, hogy fel is fogjam. Visszafelé, Kaposvárig már a piros sávot választottam, mert így volt jelölve a térképre, bár a túraútvonal teljesítési iránya hiányzott.
Az itiner egy Nagy Imre életrajzot tartalmazott, valamint a már említett térképet, illetve helyet a pecséteknek. Az ellenõrzõ pontok helyei is csak a protekciómnak köszönhetõen kerültek fel.
Szolgáltatások: az arborétum bejáratánál a forrás :), padlerék pontjánál víz (topikosoknak csoki, nekem bármi :), és a célban az emléklap, kitûzõ és póló. Ami hiányzott, az a tó toponári oldalán a pontnál a víz. Szerencsémre a strandon találtam egy nyitva tartó büfét, ahol pótolhattam a sör adagomat.
A pontõrõket kicsit sajnáltam, mivel nem volt külön nyilvántartás az egyes távokra, így nem tudták, hogy még mennyi túrázót várjanak a pontjaikon.
Ez volt az idei leghosszabb túrám, így nagyon elfáradtam a végére.
Szerintem máskor is érdemes lenne megrendezni a túrát, természetesen a hosszútávot rendesen 36km-esnek megjelölve, a rendezési hiányosságokat pótolva.