Túrabeszámolók


Palóc 40

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2005
 Túra éve: 2002
larzenTúra éve: 20022005.03.08 15:31:12
megnéz larzen összes beszámolója
Palóc

H-alga, P-ista, S-K és l-arzen :) utazott le együtt a Palócra, igaz P-ista csak igazolófüzetet árult. Igencsak nedves túrának ígérkezett. Nem tudtam magam rászánni a pulóverre az esõ miatt, úgyhogy esõdzsekiben kezdtem el futni. Brrrr...

Ez volt a legfordulatosabb túrám. Leginkább azért, mert szörnyen kacskaringós volt az útvonal. Négy-öt sima jelzésre biztos jutott egy benyilazott is. Jó kis hurkokat kellett tenni néhány helyen. Hiába, végig sárga volt a jelzés... :) Igaz a festés jó volt, de ez a szervezõket dícséri.. Láttunk egy frissen festett jelzést egy kidobott vödör aljára festve. :) Vicces rendezõk.

Nem sokkal indulás után utolértem jmte-t és ebolát, akikkel még a rajtban találkoztam. Kicsit beszélgettünk, aztán futottam tovább. Az elsõ ep. után sokáig nem találkoztam senkivel, elég unalmas volt az a fél óra, míg a következõ csoportot utolértem Ipolyszög elõtt. Az egyik, esõkabátba alaposan becsomagolt túrázó ismerõs hangon köszönt vissza, így találkoztam Ritával. :) Az ep.ig együtt mentünk (kb. 15perc gyalog), ahol is forralt bort adtak! :) Az esõ végleg elállt (idõjárásfordulat - reggeltõl folyamatosan zuhogott), én rizikóra beküldtem a Sandstone-t a célba. Innen viszont már tényleg futnom kellett, mert annyira azért nem volt meleg. (Kivi! Te mondtad, hogy 15 fok lesz?!? :)) Nem sokkal késõbb eltévedtem. Egy jól jelzett jobbra letérést nem láttam meg, továbbmentem egyenesen. Egy idõ múlva feltûnt, hogy sem jelzés, sem nyomok: újabb fordulat: vissza. +2x300m. Rita utolért. Innen megint együtt mentünk a következõ pontig. 15km, 2 és fél óra alatt, nem túl nagy eredmény. :) Ja, és megint fájt a térdem. Úgy látszik, nem szereti a hideg, nedves idõjárást. Legalábbis remélem, hogy az idõjárástól fájt és nem a terheléstõl. Ezután megint elbúcsúztam Ritától. :) Hatos átlagot mentem eddig. :)

Ezután nem sokkal ákibácsi utolért, aki 50 perccel utánam indul. Innen már megvolt a motiváció: fél óra alatt értünk be következõ ep.-re (5.4km). Ez is egy fordulat a sok közül. Csesztvén egy iszonyú füstös kocsmában volt a pont, viszont fél liter almalé 100 magyar egységbe került, amit nem akartam elhinni. Kiegyeztünk százötvenben. (Aznap este Gyõrben mulattam, két dl almalé=140Ft.) Innen már többé-kevésbé egyenletesen zúztunk. Voltak jó nagy dagonyák, trükkös visszafordítók, erõs lejtõk (örült is nekik a térdem :-((( ), szép ködös tájak. Én eléggé elfáradtam, egyrészt a sár miatt, másrészt a ruhám roppant mennyiségû vizet szívott magába: otthon direkt egybecsomagoltam az átázott vászonnadrágomat, az átázott pólómat és pulóveremet - borzasztó nehéz volt. Bár az utolsó ep. után már igencsak nehezen bírtam elindulni futásban, azért csak nem tudtam megállni, hogy ne hajrázzunk le egy, a cél felé futó társaságot. :) 5 óra 23 perc alatt értem be, ami a 38.6km-en 7.17km/h-s átlagot jelent. A körülményekhez képest jó idõ. A visszavonatot kényelmesen elértem. Ha ákibácsi nem jön, akkor sokkal rosszabb lett volna az eredmény. Viszont az övé meg jobb. :)))

Vadmalaccal találkoztam a célban, õk hat óra alatt nyomták le, kisebb belekocogásokkal. Számonkértem, hogy nem ír a topikba, de kimentette magát azzal, hogy nagyon kevés ideje van mostanában. Ígérete szerint azért majd próbál idõt szakítani egy-egy beszámoló erejéig. Fél háromkor indultam Romhányból és fél kilenckor értem haza Gyõrbe. Utána még elmentünk egyet sörözni.