Túrabeszámolók


Sándor Móric sarkában kerékpáros (BTHE)

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2010 2011
 Túra éve: 2010
vg001Túra éve: 20102010.06.20 21:33:40
megnéz vg001 összes beszámolója

Már lassan három hete nem sportoltam semmit, így nézegettem a Túranaptárat keresgélve vmi rövidebb gyalogos túrát. Eközben fedeztem fel ezt a biciklis túrát. Mivel idõnként szoktam városban 30-40 km tekerni, ezért jó ötletnek tûnt kivételesen kerékpár túrára menni.


Három sikeres Kinizsi 100 után úgy gondoltam hogy kerékpárral sem lehet nehezebb 100 km megtétele, így a leghossszabb távra neveztem életem elsõ kerékpáros túrájánál. Az 1600 m szintkülönbségen nem ártott volna kicsit többet gondolkodni, de alföldi gyerek révén ezzel nem igazán foglalkoztam.


Nem sokkal 9 óra után rajtoltam és hamarosan  szerettett hegyem (Nagy Gete) oldalában tekerhettem. Az elsõ öt kilométer és 160 méter szint leküzdése után komoly kétségeim támadtak a túra teljesíthetõségével kapcsolatban.  A túra jelentõs részét  közúton kellett megtenni, de voltak nagyon hangulatos és kissé saras erdõs szakaszok. A túra nyomvonala az itiner és a kérdéses részeknél kihelyezett szalagozásnak köszönhetõen végig könnyen nyomonkövethetõ volt. Szerencsére viszonylag sûrûn voltak ellenõrzõ pontok ahol megfelelõ frissítést kaptunk, illetve ahol nem kellett ülni...


Nagyon jó érzés volt körbe tekerni a gyalogosan már ismert részeket (Tokodi pincék, Bánya hegy, vértestolnai mûút, Gerecse), különösen nagy örömömre szolgált, hogy végre világosban is láttam Pusztamarótót!!


Az út leginkább egy hullámvasútazásra emlékeztetett, vagy felfele cammogtam, vagy lefele száguldottam. Sajnos 60 km után a meredekebb emelkedõre  már nem bírtam  feltekerni, így néhány dombot  gyalogosan "másztam" meg. (El is felejtettem megkérdezni a célban, hogy ez csalásnak minõsül e? )


Szerencsére az út második fele kicsivel "könnyebb"  volt,  így a 7 órás szintidõ végig elérhetõnek tûnt.


Végül a sokadik holtpont után hat és fél órás szintidõvel sikerült célbaérnem!


Nagy köszönet a rendezõknek és különösképpen az idõjárásnak, mely tökéletes kerékpáros idõjárással (18-20 fok, borult idõ, enyhe szellõ, csapadék nélkül)  nagy mértékben hozzásegített a sikeres teljesítéshez.


Vass Gábor


u.i: Túra utáni fáradtságomat jól mutatja, hogy hazaérésem után még az Olaszország - Új-Zéland mérkõzés második félidejének megtekintése is nagy örömömre szolgált. (fekve,sörrel a kezemben!)