Túrabeszámolók


Ecskend

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2005 2006
 Túra éve: 2002
larzenTúra éve: 20022005.03.08 15:07:29
megnéz larzen összes beszámolója
Ecskend 50, avagy nincs élet a Saucony elõtt

Péntek délután végre eljutottam a Spuriba, futócipõt venni. Rövid próbálgatás után egy pár Saucony Grid Aura TR 3-at vettem, hozzá egy pár futózoknit.
Püspökhatvanba H-alga és SK társaságában érkeztünk, s 7.12-kor vágtunk neki a túrának. Már az elsõ lépések után éreztem, hogy ez az Aura egy nagy barátság kezdete. :) Olyan könnyen ment a futás, hogy attól tartottam, elfutom magam az elején, alig gyõztem visszafogni a tempót. Nem sokkal az elsõ ep. után értem utol Ryant és nagyondinnyét, utóbbi éppen gyógyuló térdét tesztelgette (hatos tempóban?! :).

Nemsokára bértünk Acsára, és csatlakoztunk a Corvin útvonalához. Innen megint futásba kezdtem. Egyre kevesebb emberrel és egyre több vaddal találkoztam. Galgagyörkön, a harmincas táv céljában a személyzet még nem jelent meg, csak néhány gyorsabb sporttárs üldögélt az emlékpark melletti kocsmában. Mivel a hátralévõ ellenõrzõpontok mind kocsmában voltak, ezért céges bélyegzést kértem és mentem tovább (az ellenõrzõlapon nem szerepelt a pontok nyitva tartási ideje, ezért felhatalmazva éreztem magam arra, hogy ne várjam meg õket). Innen ismét a Corvin 80 egy részét jártuk be. Érdekes volt világosban látni a beszántott jelzés környékét. Arról nem tudtam, hogy az út egy plató szélén megy, és jobbra egy kis falu húzódik a völgyben. Örömmel állapítottam meg, hogy a friss szántáson egyetlen lábnyom sincs. :)

Váckisújfalun kisebb pihenõt tartottam (a két pontõr kislány már másfél órája ott ült), s ismét csatlakoztam a Corvin útvonalára Püspökszilágyig. A pontõr nem sokkal elõttem ért oda. Bíztatott, hogy pihenjek egyet, de ez nem az a túra volt, így mentem tovább. Püspökhatvan határában voltam, amikor Múzsla utolért bringával. Az idõ állását tekintve elkezdtem hajrázni, bár a cél megtalálása nem volt egyszerû, ezért az iskola elõtt 12.18-kor állítottam le az órát. Múzsla mérése szerint a táv 48.0km, a bruttó idõm 5 óra 6 perc lett. Hat percet igazán találhattam volna valahol. :) A célszemélyzet kicsit meglepõdött, az oklevél kitöltésekor:
- Mennyi?
- Mi mennyi?
- A táv!
- Ja, 50.
- 50??
- Annyi.
- Ilyenkor? Ja, bringával jöttél.
- Õ igen, de én gyalog. :)

Kis pihenés után Múzsla elvitt Gödig. Közben többször is találkoztunk túrázókkal, hiszen az összes közeli falut érintette a túra. Váckisújfalun Ryant láttam meg a kocsma teraszán, de sajnos késõn ahhoz, hogy lassítsunk.
Bár a túráról SK valószínûleg alapos kritikát fog írni, azért egy-két szót én is ejtenék a szervezésrõl. Az ellenõrzõlapon a pontok nyitási ideje nem szerepel. Résztávok, szintek nincsenek. Még össztáv sincs. Térkép nincs, pedig a Gödöllõi-dombság térkép még a rendezõ szerint sem használható, mivel az eleje nincs rajta, a közepénél meg elterelték a jelzést. A leírásban vannak trükkös megfogalmazások, pl. "a mûúton Acsa felé indulunk", ám arról nincs szó, hogy az melyik irányban van. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a hely egy ellenõzõpontnál volt. A Galgamácsa utáni rész (a beszántott szakasz) sincs túlmagyarázva, szerencsére ott a Corvin szalagozása segít. Egy-két pontõr kicsit képzetlen volt. Még hozzávetõleg sem tudták, hogy hány kilométernél vannak. Ha mondtak valamit, akkor arról kiderült, hogy rossz. Útközben nem kaptunk frissítést (lehet, hogy a harmincas céljában volt?), bár sok falu volt útközben. Most jöjjenek a jó pontok: a leírás a fentebb felsorolt hiányosságoktól eltekintve jó, részletes és elégséges. Az útvonalon jók a jelzések, több helyen a túra saját jelzése segít (festett E betû), ám kicsit sok benne az aszfalt. A táj szép, a terep könnyû, s legalább egy Corvin 20 teljesítésnek betudható. :)
A teljesítés közben elfogyott: egy darab 3bit XXL, 3 kulacs Vitalade, 5dl almalé.