Túrabeszámolók


túra éve: 2017
Pilis barlangjaiTúra éve: 20172017.04.26 19:47:18
Pilis barlangjai 30-as kör ... ami inkább több volt, mint kevesebb :D

Első teljesítmény túrám volt, és igazán jól éreztem magam a Szent Özséb Barlangkutató Egyesület által megrendezett 2017-es Pilis Barlangjai Teljesítménytúra 30-as körén. A Macska-barlang közelében található ​Kiss Péter-barlangnál, bőséges és nagyon finom bográcsos gulyáslevessel vártak minket, ami nagyon jól esett, az 1/4 távnál. A Kiss Péter-barlangba is le lehetett menni, a barlangászok segítségével.


Az egész útvonal tetszett, jól megtervezték a szervezők, az itineren jól érthetően volt jelölve a bejárandó útszakasz, a szalagozás pedig további segítségünkre volt a tájékozódásban.  

Az időjárás a túra elején kedvezett nekünk, azonban az utolsó 10-es kilométerünkön eleredt az eső, de ez sem szegte kedvünket, pedig volt bőven sár, 10 cm-es pocsolyák, felette legalább 10 cm-es hó. Volt bőven kaptatós, emelkedős útszakasz is :-) hát így elsőre, azért kemény volt ... legalábbis nekem, túra társam jobban bírta, és köszönöm, hogy húzott maga után :)

Szeretünk túrázni, Slíz Gyuri és Kollégái munkásságát már régóta követjük a www.foldalatt.hu oldalon és Youtube csatornájukat  is, és jó volt Velük most már végre személyesen is találkozni. Igazán közvetlen, és barátságos emberek. Viszont nekünk még van mit tanulni :-) Túrázni...Teljesítmény túrázni :-) hát legalábbis nekem igen. 

Amikor beértünk a célba, ott szintén meleg étellel vártak minket +teával, és palacsintával! Még egyszer nagyon köszönjük a szervezést, mi mindenképpen ott leszünk a következőn is. Várjuk!

üdv. a fehér pólósok Niki és Tamás :)

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár