Túrabeszámolók


túra éve: 2008
PITE 30/20/10Túra éve: 20082008.02.25 11:50:54
PITE 30

15-én, Pénteken még azt gondoltam, hogy másnap egy kellemes 10km-es sétát teszek a gyönyörû Orfû környéki vidéken, de este érkezett a hír, hogy ember híján pontõrködnünk kell leendõ apósommal, Robival.

Szombat reggelén a csípõs, szeles idõre tekintettel forró teával és több rétegnyi meleg ruhával felfegyverkezve elindultunk Abaligetre. Miután megkaptuk az instrukciókat, Orfûre mentünk, ahonnan a tervek szerint már kocsi nélkül mentünk volna tovább Bánosra, hogy elfoglaljuk a helyünket. A tervek Orfûre érve módosultak, ahol már a saját bõrünkön tapasztaltuk a hegyvidéki idõjárást.

Tehát felkocsikáztunk Bánosra és elfoglaltuk a "pozíciót", úgy, hogy a túrázók szembõl érkezzenek, így kölcsönösen egyszerûbben észrevehetjük egymást. Kisvártatva meg is érkezett az elsõ túrázó, aztán a következõ is - õ valamiért mögülünk. Ekkor még csak találgattunk, de a 4-5. hátulról érkezõ túrázótól már megkérdeztük, hogy merre csatangolt, így kiderült, hogy a Lóri és Bános közti szakaszon egy kis csalafintaság van.

Az idõ nagy részét várakozással töltöttük, így volt idõnk kártyázni (Robi bosszúságára igen jól járt nekem a lap), és a hideg ellen forró teát szürcsölni. A fûtést nem igazán érte meg bekapcsolni, mert a pecsételések alkalmával úgyis kiszökött volna a meleg a kocsiból; így viszont az acél és a lábujjaim jól átfagytak a bakancsban:)

Eltelt pár óra kártyázgatással meg pecsételgetéssel, és egyszer csak feltûnt, hogy már jó ideje nem járt felénk senki, ezért aztán reménykedni kezdtünk, hogy hamarosan megérkezik a seprés.
Miután a pontot felszámoltuk, betértünk a Sárkány-kulcsosházba egy kis zsíros kenyérre, aztán az abaligeti célban megalmáspitéztünk, és (végre) elindultunk haza.

Jól éreztem magam és úgy érzem, hasznosan töltött nap volt, ezért nem bántam meg, hogy elmentem. S bár eddig még csak egy túrán vettem részt, úgy gondolom, hogy ebbõl szívesen csinálnék rendszert, így nem vettem örök búcsút a Mecsek erdeitõl, völgyeitõl.

Még visszatérek!
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár