Túrabeszámolók


túra éve: 2010
Ember a gátonTúra éve: 20102010.10.06 13:38:37

 40 km, Mártély-Szeged. Félve indultunk neki (párommal), mert januárban a "Híd túl messze van" túrán felkészületlenül vettünk részt, pedig az "csak" 30 km volt. Hiába teljesítettük a Mátrabérc legrövidebb szakaszát a 26km-es Muzsla túrát, ott azért más izomcsoportokat is meg kellett mozgatni, itt viszont egész úton ugyanazokat.



Délután 5 óra elõtt értünk Mártélyra a faluházhoz. Nem voltunk még sokan hisz az indulás 6-ra volt meghirdetve. A szervezõk valamivel hamarabb elindítottak bennünket. Faluházból jobbra és a kanyar után látszódott a feljáró a töltésre. Szeltük a kilómétereket, a tempót is tudtuk tartani, néztem a GPS-t kb. 6-7 km/h sebesség. Közben felerõsödött a szél, éreztük, hogy esni fog. 



Már besötétedett mire az elsõ ellenõrzõ állomáshoz érkeztünk útközben utolérve az elõttünk indulókat. Esik egy ideje. Forró tea és bélyegzõ a lapunkra, majd indultunk tovább. Az algyõi hídhoz értünk, autó jön és beterít vízzel, utólag is köszönöm neki. Átérve a hídon balra folytattuk utunk. A közelben Algyõ fényei, innen már nincs sok hátra. Gondoltam én. Igazából nem is volt csak soha nem tanulok a hibámból, ezért szerzek néhány vízhólyagot. Így volt ez most is. De eltávolodtunk Algyõtõl és Szeged fényeit még sehol nem láttuk, néha felkapcsoltam a fejlámpát de rájöttem, hogy jobban látok nélküle. Elérkezett az a pont amikor megbántam a percet amikor beneveztem, szitkozódtunk mindketten. Az elsõ ellenõrzõ állomáson kaptuk azt az információt, hogy az új Tisza híd alatt van a következõ megálló. Hirtelen jobbról megláttam egy nagyon szabályos építményt a töltés jobb oldalán, balról pedig fényt. Ez az végre itt a második ellenõrzõ pont. -Ide biztos értünk tudnak jönni kocsival!-(addigra ugyanis felkészültünk arra, hogy feladjuk.) Letértünk a töltésrõl jobbra- gondoltam, hogy a híd alatt lehet csak eljutni a fényhez. De nem. A töltés jobb oldalán a híd alatt egy fejlámpás Úr várt bennünket. Kiderült, hogy ide sehogyan sem tud autó bejönni. Tehát nem volt más választásunk csak az, hogy letudjuk azt a maradék 7 km-t is. Csoki, kis pihenõ és már mentünk is tovább. Hamarosan megláttuk Szeged fényeit és Dóm-ot. Innentõl sem inni sem enni nem álltunk meg, csak ahogy bírtuk szedtük a lábunkat. Tápéi-komp, már nincs messze a vége. És tényleg nincs, a távolban autók jöttek fel a "Sárgáról" én pedig tudtam, hogy hamarosan célba érünk.



Így is lett. A 40 km távolságot melyre a maximális idõ 9 óra volt, 5 óra 20 perc alatt teljesítettük. Kitûzõ, emléklap, hazafelé még belefutottunk egy igazoltatásba, persze autóval.



Jövõre újra megpróbáljuk.

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár