Túrabeszámolók


túra éve: 2013
Deliblatski maraton / U bojama rujaTúra éve: 20132013.10.22 20:52:20

Egy régi túrázó ismerõsömmel neveztünk be erre a Vajdasági túrára,


a túra reggelén igen sokan gyülekeztünk a starthely közelében, nagyon sok iskolás csoport érkezett, buszok hozták õket.


Amikor megkaptuk a térképvázlatot egy kisé elcsodálkoztunk, mert semmilyen túrista jelzés és leírás sem volt hozzá, ami igen szokatlan


volt egy ilyen eseményhez, tehát tanácstalanúl néztünk egymásra, mert erre azért nem gondoltunk., azt hittük hogy valami hasznosabb térképvázlat lesz ami megkönnyítené az útunkat, így arra kényszerûltunk, hogy másokat kövessünk, de ez így elég nehéz volt. Addig a pontokig nem volt nehéz tájékozódni, amíg nme jött elágazás, de azért kár hogy legalább szalagozást nem csináltak egy pár helyen, sosem tudtuk, hogy hány kilométernél járunk, az ellenõrzõ pontok többsége automata volt, vagyis csináld meg magadnak. A szolgáltatások közûl kiemelném  a reggeli startnál kapott foszlós kalácsot lehetett kóstolni , és útközben egy  60 forintos banános  csoki szelet járt. Az ellenörzõ pontoknál azonban volt palackos ásványvíz a fûben, és sima víz is tárolóban. Ezenkívûl más ellátás egész nap nem volt, ami talán nálunk megszokott az ilyen túráknál. A táj jellegtelen volt, homokbuckákkal tûzdelve,dimbek dombok, semmi szintemelkedés Nem mondanám hogy könnyû volt a tájékozodás , de végicsináltuk ezt  atúrát, de a célban még annyit se mondtak, hogy bakfitty. Sem kitûzõ, se oklevél , úgy látszik a magyaroknak nem járt, de legalább egy kis zsíroskenyér lett volna a nap végére, vagy a célban tea. De annyi legalább tényleg jólesett volna valakitõl, hogy köszönjük, hogy eljöttetek atúránkra , ha már kiírtuk a ttt oldalára, és végig csináltátok a semmiért. Nagy kaland volt , de jövõre nem megyünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Értékelés 10-es skálán 2!

 
 
Őrségi túranapTúra éve: 20132013.08.19 21:06:06

Ez volt egy Túranap?!


Megérkeztünk Pityerszerre a túranapján reggel  egy órával indítás elõtt, itt ugyanis túranapot hirdettek!!! 


Egy kissé furcsa volt, hogy semmi regisztráció, csak beszedték a pénzt, nem midha túl sokat reméltünk volna, de


30 fok körûl volt egész nap, és még egy frissítõ sem fért bele, ebbe az árba, megjegyzem 9 körûl indultunk és fél kettõ körúl értünk vissza!


Ezen a túrán semmi ellátás nem volt, pedig kisgyerekes családok is indultak bõven, erre a szervezõk egyáltalán nem voltak tekintettel!!!


Talán lehetett volna gyümölcs, vagy ásványvíz, de az egyszerû zsíros kenyérre sem tellett az itteni szervezõknek!


Az Emléklapról már ne is álmodozz, és kitûzõrõl sem, hiába van itt leírva , csak a pénz beszedése volt itt fontos, persze errõl azért nyugtát adtak, és a célban csapról INGYEN lehetett inni is!    Sok gyerekes család megérdemelte volna az oklevelet, és frissítõt is, de nagyon


fura emberek voltak itt!    Errefelé nem megyünk túrázni, és teljesítménytúrázóknak sem ajánlom!!!!


 

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár