Túrabeszámolók


túra éve: 2017
Hűvösvölgyi lépésekTúra éve: 20172017.04.15 15:39:24

Úgy gondolom, ez egy kevébé igényesen megrendezett túra viszonylag magas részvételi díjért! Egyetlen pozitivuma az A4-es méretben elkészített színes térkép, amin viszont a jelzések helyenként nem láthatóak! Az itiner nagyon vázlatos, sem a résztávok, sem a rész emelkedők nem láthatóak. A jelzések hosszára ilyen jelzők vannak: nemsokára, sokat megyünk, addig megyünk, míg a másik jelzés nem ágazik el! Az nem a rendezők hibája, hogy a jelzések elég hiányosak, de ennyi pénzért elvárható lenne, hogy a nagy irányváltásoknál egy tace-paó figyelmeztessen erre. A rendezők feltehetően nem járták be előzetesen az útvonalat, és az itinerben jelzett 2 szalagos távon egyetlen szalag sem volt! Az ellenőrző pontok 1 kivételével fára kifüggesztett kódokból álltak, csak ott volt bélyegzés, ahol autóval betonút mellett parkolni lehetett. Itt frissítőt ígértek, ami 1 db műzli szeletből állt, és vízből. A célban mindenki magának kent kent kenyeret, az 1 db 7 dl-es szörpből 1/2 1-kor már nem volt, pedig sokan még akkor rajtoltak! Én kedvelem a minimális szolgáltatást, de minimális részvételi díjért!


Nekem nem adott maradandó élményt sem a rendező egyesület, sem a túra útvonal. Kezdő teljesítménytúrázókat nem biztos, hogy további túrák teljesítésére ösztönzi az ilyen rendezés, amit inkább a nyereség indokolhatott!

 
 
túra éve: 2014
Kis-Kőfej és SorrentoTúra éve: 20142014.03.09 17:25:43

A mai napon nagyon szép idõben került sor a túrára. Sajnos a rajtra elég sokat kellett várni. A rendezõkkel takarékoskodtak a szervezõk. Nem az étteremben volt a rajt, ahogy írták, de ez a kisebbbik baj. Megérkezéskor beálltunk egy sorba, amirõl késõbb derült ki, hogy csak a jelentkezési lapok kitöltése után használható. Kerestünk lapokat, kitöltöttük, majd újra sor. Szerencsére jó sorba, mert az csak utólag látszott, hogy a 2 táv 2 külön sorban megy. Így egy fél óra a sorba állással telt el. Az itiner kisebb hibákkal ugyan de nagyon jó volt. A szöveges rész szépen részletezett, még kezdõknek is jól használható. A jelzések és résztávok táblázatában kis javítást javasolnék. Egy helyen 57 métert írtak egy piros jelzés hosszára, ami valószínû 570 akart lenni. Ez nem mindegy! Jó lett volna egy vastagabb vonallal elválasztani az ellenõrzõ pontok helyét, ez segítette volna a tájékozódást. Azt kevésbé értem, hogy az össz szintemelkedés a kiírás szerint 897 méter, az itiner szerint pedig 940 méter. Ennyit nõt volna a kiírás óta?


Érkezés után ismét sorállás az emléklapért, és kitûzõért. Aztán a tombolajegyünk ellenében kaptunk egy szendvicset, és egy teát.


Összegezve azt mondhatom, hogy nagyon szép idõben szép helyeken jártunk. Az itiner alapján jól lehetett navigálni, de a mellékelt térkép teljesen használhatatlan volt. Sem jelzések, sem ellenõrzõ pontok, sem nevezetes helyek nem voltak jelölve. Csak arra lehetett következtetni, hogy milyen alakzatú lesz a túra. Arra azért mindenki számítson, hogy van néhány jelentõsebb emelkedõ, de rendes irammal 4 órán belül teljesíthetõ.

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár