Túrabeszámolók


túra éve: 2014
GerecseTúra éve: 20142014.04.22 12:56:13

Sziasztok!


Csupán pár gondolat egy teljesen amatõr induló tollából.


Soha életemben nem indultam még teljesítménytúrán, így nincs összehasonlítási alapom.


Az online nevezés teljesen zökkenõmentes volt, csakúgy mint a rajtnál a regisztráció. 07:30 órakor 10 másodperc alatt indulhatott a kis 3 fõs csoportunk. Rengeteg ember volt ez igaz, így a jelzéseket nem is kellett nézni - bár láttam, hogy elég sûrûn elhelyezték a szervezõk a kis köröket - csak a hátizsákos embereket követtük a teljes 50 km alatt.


Szerintem az ellátás tökéletes volt, kezdve már a rajtnál az ásványvíz, üdítõ, majd útközben az alma, zsíros kenyér, müzli, szörp, stb., a rengeteg vízvételezési hely+ a fizetõs lehetõségek (kocsma, büfék)  Ezért is lepõdtem meg, hogy az emberek 90%-a mekkora hátizsákot cipelt. Mintha a világtól távol, több napos túrára indulnának.


Az egyes ellenõrzõ állomásokon max 3-4 fõt kellett kivárni mire pecsételni tudtunk, de ez is max 10  másodperc várakozással járt.


Az útvonal nagyon szép helyeket érintett és általában elég széles volt a lassabban haladók elkerülésére, csak pár olyan szakasz volt, ahol tényleg libasorban kellett több száz métert megtenni.


Egyébként megfigyeltem, hogy a gyorsabban jövõk gyakran nem szóltak az elõttük lassabban bandukolóknak, amikor el akarták kerülni õket,  pedig szerintem ez megkönnyítené az elõzést mindkét fél számára.  Fõleg a futók esetében volt "balaesetveszélyes" ha hátulról csendben közelítették meg az elõttük haladót.


Egyébként én mindenki részérõl abszolút segítõkészséget tapasztaltam a másik iránt.


A túrát 9 óra 30 perc alatt teljesítettük, a célban is pár másodperc alatt a kezünkben volt a jelvény és pár jó szót is kaptunk a szervezõktõl.


Szerintem jövõre újra nekivágunk.


 


 


 

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár