Túrabeszámolók


túra éve: 2008
MargitaTúra éve: 20082008.02.10 10:21:10
Üdv Terep Ultra Kupa Induló. (és Rendezõ) (és Szellemi Atyja az egésznek)
A túrához emberi idõben kellett felkelni. A 9 órai tömegrajthoz az 1/2 4-es ébresztõ megfelelt, így volt egy óránk a rajt elõtt Gödöllõn.
Ismerõseim kissé unalmasnak vetítették elõre a túrát. Így kellemesen csalódtam benne. Nagyszerû szervezéssel, frissítéssel, jól futható túrát kaptunk. A tesóval indultunk, de a reggeli hasmenésem, hányingerré fokozódott a fokozott tempó hatására. Így õt elengedtem mondván "menj nyugi úgysem fogok belesétálni."
Ez olyannyira bevált, hogy ha a végén nem tévedek el 5 perccel maradtam volna el csak tõle.
A futókkal nagyszerûen bántak a szervezõk több csokival értem a célba mint amivel elindultam . Ha hibát keresek esetleg a 20 és 30 km közötti semmi frissítés ami esetleg zavaró.( de ne várjuk el, hogy a semmi közepére autóval járhatatlan útra vigyenek be ellenõrzõ pontot.) Én pozitívan fogtam fel és önmagammal küzdöttem a dagonyában.
A sok futó a túrázók között egy fertõzõ betegséget terjesztett. :) Nagyon sokan el kezdtek futni. Remélem ez hosszú távon így marad.
Az eltévedésemet is magamnak köszönhetem olyan jól ment a futás, hogy lusti voltam itinert nézni és csak futottam futottam, mint fiatal koromban. Isteni volt.
Köszi a szervezést. Jövõre is jövök.
 
 
túra éve: 2006
Mátrabérc / Hanák Kolos / MúzslaTúra éve: 20062006.05.01 19:17:41
Hanák Kolos
1991-ben gyökeres változás állt be életemben. Ultrafutó lettem. '91.11.10-én elkezdtem futni, s azóta nap mint nap mint nap.
Ezek egyik elõzménye az elsõ Hanák Kolos teljesítménytúra, életem elsõ túrája.
Tizenhat év. Tizenhat éve mérföldkövek életemben. Hanák kolos teljesítménytúrák.
Eleinte gyorsak, fiatalosak. Késõbb barátokkal sétálva, vagy feleségemmel ki sokallotta ezt az erõpróbát.
Nincs két egyforma Hanák kolos. Indultunk hóban, napsütésben. Közben esett esõ, esett hó vizszintesen. Nincs két egyforma Hanák kolos.Ha majd az ötvenedik után leülök leírni élményeimet ugyanígy lelkesedve fogom ezt tenni.A túrára eljutni külön történet.Külön történetek. Eleinte vonattal, busszal.Késõbb kerékpárral (160km).Majd mióta jogsim van autóval.
2006 újabb élménnyel tett gazdagabbá. Rég elveszettnek hitt barátommal, és testvéremmel sétáltuk végig a túrát. Kékesrõl nem futottam le mint eddig "eszeveszetten". Csór-hegyen nem elõztem meg a gyaloglókat. Végig a jelzett turistauton haladtam. Eddig köszönhetõen a túra népszerûségének nagyon nagyon sokat kellett elõzni a keskeny tüskés kanyargós csodás erdei utakon, tehát a turistaút mellett.A galyai ellenõrzõnél besétáltam pecsételni, ilyen se volt még.Mátraszentimre most nem 15 perc. És megálltunk, leültünk sokáig reggeliztünk. Megittam 16 év teáját, és megdícsértem ami eddig kimaradt bepótolva. Nem tévedtem el Vörös-kõ és Ágasvár között, pedig el szoktam. Minden évben. Mindig ugyanott. De így is jó, úgy is jó. Ágasvárról lefelé nem voltam életveszélyben, lassan mentem csudiszép.Keresztes megváltozott megváltoztatta az idõ az elemek és az ember. Gratulálok az ujjáépítõknek. A Múzslát ismerem nem tud már meglepni. És az utolsó 8km csoda az a lejtõ. Idén nem mentem vissza a többiek elé. 7.21 a célidõ nekem tetszett.
Jövõre újra 4 órán belül szeretnék célba érni, ez négy éve nem sikerült. Van legalább motivációm az elkövetkezõ évre.
Köszönet a rendezõknek akik szivüket adják tizenhat éve, akik ha kellett kerékpárt szállítottak a célba akik hozzánk igazították az ellenõrzõ pontok idõben való kihelyezését, akik saját frissítõjükkel frissítettek, ha kellett, s akik két éve címemre küldik a nevezési papírt.KÖSZÖNET.
Köszönet neked induló, aki ha kértem félreált aki segítettél a túra színvonalát fenntartani, te ki célig viszed saját szemetedet, s te ki fölveszed az elejtett szemetet.
Tizenhat csodálatos nap a tizenhat évbõl. Ezzel a tizenhat nappal biztos hosszabb lesz az életem. Remélem lesz ötven is.
 
 
HajdúTúra éve: 20062006.05.01 18:34:55
Hajdú15
4 90-es évekbeli 50-es 2 35-ös és 1 15km-es hajdú túra után népes családommal vágtunk neki a 2006-os Hajdu-15nek.
Béci fiam 20hónapos, feleségem, nõvérem és az õ három gyermeke 3,12, 15 évesek kora hajnalban keltünk. 6.30perc.
A rajthoz érve felhomályosítottak, hogy nem volt szerencsés dolog autóval jönni ugyanis a célból visszajutni kb 10 kilcsi.Hoppáréjá.
Azt találták ki, hogy induljunk a célból és féltávról visszafordulunk. Ilyen pozitív hozzáállás!!??
A túra szép helyen megy még mindig.csak az volt a baj, hogy Béci igen hosszan vitette magát anyuval, ráadásul ragaszkodott hozzá. És az esõs évszak hamari beállta miá' sok volt a szunyog.
A család valószinüleg inkább engedi, hogy jövõre egyedül lefussam az ötvenest.Ezt én is támogatom ugyanis így elmaradnak a szunyogok.
Köszönet a rendezõségnek a rugalmasságért.Még visszajövök.
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár