Túrabeszámolók


túra éve: 2016
Horthy emléktúra (Börzsöny Akciócsoport)Túra éve: 20162016.05.22 16:04:56

Tegnap voltunk a túrán, nagyon szép idő volt még talán túl meleg is. Eddig nem voltunk szervezett túrán, mert tartottunk a "tömegtől", ezért mindig a túrák előtt vagy után járjuk be az útvonalakat. A jelvény meg oklevél az jó dolog, megmarad az utókornak, de mi inkább azért megyünk túrázni, hogy mozogjunk kint legyünk a szabadban.


Most mégis elmentünk szervezett túrára és nagyon kellemes volt a csalódás :) Nem voltak sokan (7:30-kor indultunk), legalábbis nem sok emberrel találkoztunk. A szalagozás jól látható volt, bár a présházakhoz felfelé vezető út előtt nem figyeltünk és egy kicsit túlmentünk, de utána hamar meglett a jelzés. Tényleg járatlan, vadregényes helyeken vitt az út.  Az itinert nem nagyon nézegettük, de az utolsó emelkedő előtt kezdtem gondolkodni, hogy vajon ez tényleg 500m szint lenne, ahogy itt a TTT-n van írva, ugyanis többnek éreztem - és akkor láttuk, hogy 900! Sebaj, mentünk már ettől többet is.


A szervezők nagyon kedvesek, barátságosak voltak, talán a leginkább ide illő szó, az a vendégszerető: minden ellenőrző pontnál kínáltak valamivel (víz, pálesz, sör, bor, kolbász, pogi, süti stb.) Fél négy körül értünk vissza a fahídhoz, ahol mennyei bográcsos levessel vártak. Nagyon jó volt a túra, jól éreztük magunkat, le a kalappal a szervezés előtt! Mindenkinek csak ajánlani tudom és remélem jövőre is el tudunk majd menni.

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár