Túrabeszámolók


túra éve: 2016
NaHáT / HangyaTúra éve: 20162016.10.13 11:43:34

NaHáT 100


 


Előzetesen meg kell jegyeznem, hogy soha nem voltam még ilyen hosszú túrán (65 km 2500 szint volt a max eddig), és a Börzsöny is teljesen új terep volt számomra. Plusz nem vagyok nagy túrázó, évente néhány túrára jutok el csak. Mindezek ellenére úgy éreztem, hogy kell nekem ez a 100 km, amolyan vizsgának szántam.


Mivel autót vezetni nem akartam (főleg hazafelé), ezért vonattal indultam nagyon korán (hajnali 3-kor), és nagyon korán is érkeztem. Pár perccel 7 óra előtt el is rajtoltam. Jó nagy hátizsákkal, amiben rengeteg táplálék volt (túl sok is), mert rettegtem az éhségtől, ami az én kedvemet nagyban rontja. A túra vége felé már nagyon utáltam a hátizsákom méretét. Pedig igazán nem lett volna rá szükség, az ellátás a szervezők részéről megfelelő volt.


Tehát ismeretlen volt számomra a terep, de szerencsére készültem GPS trackkel, így csak néhányszor tévedtem el, akkor is csak kicsit. A Börzsöny egyébként gyönyörű (már amit láttam belőle, úgy kb. félúton zuhant rám az éjszaka). Néhol nehéz volt megtatálni a jelzést/ösvényt. Mivel kicsit túlvállaltam magam, így komoly fájdalmakkal is meg kellett küzdenem, de persze a feladás szóba sem jöhetett. Nagy nehezen azért sikereült beérni, 13 perc maradt benn a 25 órából, de megérte. Sőt büszke is vagyok magamra.


A szervezéssel abszolút meg voltam elégedve, az itiner jó volt, az ellátás szintén, minden pontőr közvetlen volt, jókat lehetett beszélgetni velük. Ennek ellenére nem ígérem, hogy jövőre is jövök.


 

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár