Túrabeszámolók


Táncsics

padlerTúra éve: 20072007.09.30 13:32:04
Táncsics teljesítménytúra

Ez évtõl több körtúrát lehet tenni Ácsteszér vagy Súr rajttal. A Súr - Aka - Ácsteszér - Súr túrát választottuk, ami végül mintegy 18 km-nek bizonyult.

A rajtot könnyen megtaláltuk, igaz nem a kiírt helyen volt, hanem a szüreti mulatság elõkészületei között. Regisztráció nem történt, a nevezési díjért cserébe megmutatták a választható útvonalakat, kaptunk egy valószínûleg katonai alaptérképre rajzolt elnagyolt térképvázlatot az környékrõl valamint néhány prospektust. A pecséteket a falukban önállóan kellett beszerezni.

Akáig a piros jelzésen mentünk, mely elég jól jelzett, több helyen táblák is vannak. Szinte végig homokos szekérút változatos terepen, mely az elõzõ napok esõi ellenére is jól járható volt. Akán nem találtunk bélyegzõhelyet, mivel a kocsma zárva volt, így a templom melletti padoknál pihentünk kicsit.

Akáról Ácsteszérre továbbra is a piros vezetett. Itt egy kicsit ritkásabban volt felfestve, a vázlat pedig nem sokat segített. Az útvonal továbbra is dombra fel-dombról le jellegû volt, azonban többször mentünk felhagyott vagy füves szekérutakon. Ez az útszakasz hosszabb, mint az elsõ, de néhány kanyar után Ácsteszér szélén, a Táncsics háznál találtuk magunkat, ami sajnos nem volt nyitva.

Az ácsteszéri rajt-célnál kaptunk bélyegzést, kocsma sajnos itt sem volt nyitva. A túrán 102-en indultak összesen. Innét még közel 4 km aszfalt várt a ritkás P+-on Súrig, ahol átvettük a kitûzõket. A szüreti mulatság haloványnak tûnt, így hamar távoztunk.