Túrabeszámolók


Bükki források

lutakTúra éve: 20052005.04.12 05:18:23
Bükk forrásai (kb.) 36


5 órás ébredés, 6 órás indulás után túratársak összeszedése - mindez terv szerint!
Autópályán igéretemhez híven sietés :) 7.57-kor kiszállunk a rajtnál Lillafüreden.

Kicsit szöszmötölünk és 15 perc múlva csigatempóban indulunk :) 3/4 óra alatt kb. másfél km - és sok fénykép.

Az órára és az itinerre pillantva, no meg arra számítva, hogy a Lillafüredre megérkezõ Tibeték nemsokára beérnek minket, magasabb sebességre kapcsolunk, de arra itt még nem számítottunk, hogy hiányozni fog még ez a háromnegyed óra :( Ugyanis késõbb egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy alaposan elmérték a túra távadatait...

Sok emberrel gyakran találkozunk a túra során, folyton elõzgetjük egymást, és sajnos nem meglepõ módon jónéhányan leleményesek a rövidítésben. Például Ómassa után az aszfaltúttal párhuzamos hegyoldalban vezetõ szakaszon senkivel nem találkozunk, pedig kár kihagyni a gyönyörû patakvölgyet amiben leereszkedünk a kispistázó aszfalúthoz.

A célban kapjuk az infót, hogy valaki Gps-szel 34.4 km-t mért - aki nem egyszer rövidített a szemünk elõtt - , tehát tippünk szerint kb. 36 lehet a valós adat! Ehhez képest a 8 órás szintidõ már nem is bizonyult olyan bõségesnek, különösen a rengeteg fénykép és a sok forrásvíz kóstolgatás mellett :) A végén kb. 2 perccel kicsúsztunk ugyan a szintidõbõl, de lelkiismeret furdalás nélkül vettük át a díjazást.

A túra nagyon szép útvolnalon haladt, a pontok többsége kódfelírós v. zsírkrétás volt, de kaptunk 2 csokit és 1 pohár szörpöt a 3 pontõrrel "felszerelt" igazolóhelyen. A célban zsíroskenyér várt, de a hagyma és a szörp kifogyott. A teremben nem sokkal volt kevesebb a rendezõ mint a túrázó, de láthatóan nem törték magukat, hogy újra megtöltsék az asztalt. Bár mindez apróság, a táv ekkora eltérése azonban komolyabb hiba volt :(

Végül is jó túra után, kb. negyed nyolcra értem haza. Így sajnos már nem maradt sok idõm pihenni, mielõtt elindultam dolgozni, éjszakás mûszakba. Reggel azt hiszem nem kell majd altatni :)