Túrabeszámolók


Bükki források

emgergoTúra éve: 20052005.04.13 10:42:54
"Emgergo elõtt le a kalappal a hajrá miatt!"

Köszönöm szépen, a társaimnak is.

Meg is éneklem:

Bükk forrásai 30 (helyett 36?)

Egész értelmes idõpontban (6:45) találkoztunk, így valamit tudtam aludni is. A késõi rajt hátrányaként 9:20-kor tudtunk csak indulni OT Évával, Tibettel és VadMalaccal.
Tibet jó boszihoz méltóan hozta az idõt, a tavaszi erdõ meg a gyönyörû körítést. Az elsõ disszonáns hang a Szeleta-barlangnál hasított az idillbe, midõn VM közölte: eddig kettes átlaggal mentünk. Kissé érdekes volt már itt a szint/táv adat.

A Felsõ-forrásig együtt mentünk, itt pedig hátba csapott minket a seprû. Társaim neki is iramodtak, én maradtam a gyaloglásnál, mert éreztem: úgysem bírnék velük elmenni.

Magos-kõ helyett a nyilakat követve felkevertem a szomszéd oromra (a seprû is!), innen együtt mentem sokáig a nagyon jó fej záróemberekkel - köszönöm nekik a segítséget!

Furcsa volt a szitu: elõttem a társak, akikrõl tudom, hogy simán beérnek. Kezemben az itiner, ami a reménytelenségbe taszít. Mögöttem a seprû, és a Szintidõ. Kellemetlen.

Örvény-kõre az utolsó tartalékaimmal mentem fel. Éhes voltam, fáradt, pesszimista. A fõszervezõ fogadott itt, meg egy feladó pár (a srácnak meghúzódott a térde). Negyedóra alatt összeszedtem magam. Innen sikerült egy olyan 4,5-ös tempóra beállni, és szerencsére Ómassáig könnyû volt a szakasz.

Utolérünk egy korábban eltévedõ csapatot, így már könnyebb, hogy heten-nyolcan "bolyozunk". Pontõr nincs, bélyegzek a kocsmában. Innen minden emelkedõ kín. A Helyiipari-forrásnál újratöltök (ennyit tán még nem ittam túrán), Csókásra meg felvergõdök. A szintmenetet és a lefelét könnyen viselem, de ha lenne még durva és hosszú emelkedõ, az kinyírna. Az ep. után ellépek két sráccal, a szintidõhöz képest egyre jobban állok. 5 km-el a vége elõtt vagyok, és még van 58 percem! A Lencsés-nyeregbe húzzuk egymást, lefelé és szintben belekocogunk. A Hámori-tó mellé ereszkedõ ösvény kövei nem ízlenek. Utolsó erõfeszítés az utolsó forrásért (elõtte jól beázok...), innen már ismerõs az út, futni kezdek.

A barlangtól le jó a talaj, már sprintelek. 8:00-ra vágódom be, a pólóm fehér a kiizzadt sótól, totál kihasználtam a szintidõt és a tartalékaimat.
Ekkorát még nem hajtottam a szintidõért. Mivel a mókusos kitûzõ elfogyott, Bükk forrásai mozgalmit kaptam.

Csodás útvonalvezetés, csúnyán elmért táv/szint. Még a Barcikánál is jobban.

Nagy élmény volt.