Túrabeszámolók


Téli Mátra

AtiTúra éve: 20082008.01.28 18:13:57
Téli Mátra L

Parkolni nem volt egyszerû, egy újabb tömegtúra volt ez, sok-sok résztvevõvel.

Induláskor hatalmas sor várt ránk, azt gondoltam, hogy minimum negyedóra lesz, mire sorra jutunk, de olyan pillanatok alatt végeztünk a nevezéssel, mintha csak 3-4 ember lett volna elõttünk. :)

Egy kis felkészülés, gps lenullázása, reggeli elõkészítése, és már indultunk is. Fontos volt a rajt elõtt elintézni ezeket, mert Melasz azzal riogatott, hogy annyira percre pontosan nézik itt a teljesítést, hogy aki kicsúszik a szintidõbõl, az már csak olyan oklevelet kap, hogy szintidõn kívüli teljesítés.

Ennek megfelelõ tempóban indultunk neki a túrának, az elején még csak 2 kisebb emelkedõt megmászva, késõbb pedig sok nagyobbat. :)

Az Õszi Mátra túráról volt pár emlékezetes szakasz. Ami akkor a túra vége fele szinte lehetetlen emelkedõnek tûnt, az most a közepére téve egész megmászható volt. Pár pihenõ azért így is kellett közben. :)

Mivel tömegtúra, ezért úgy voltam vele, hogy eltévedni nem lehet... De, el lehet. ;) Különösen mivel 4 táv volt, és ha az ember csak megy a többiekkel, akkor még nem biztos, hogy õk is azon a távon neveztek. ;) Úgyhogy lett egy kis ráadás, de ennyi kell is. :)

A célba beérkezve csak beírták a rajtszámot a számítógépbe, és pár másodperc múlva már kiabálták is a nevemet, hogy kész az oklevél. Ez gyorsan ment. :)

És valóban, az oklevélen szerepel, hogy szintidõn belüli teljesítés, és még az is, hogy pontosan mennyi idõ alatt lett meg. 9 órás szintidõ, a túra 33,4 km-e (plusz a ráadás... :)) 7 óra 23 perc alatt teljesítve. Ennyi heggyel ez nem is rossz. :)

Idõközben (jó gyorsan) már fent is a statisztika a túra holnapján. Ezzel az idõvel a 202 beérkezõbõl (ezen a távon) 90. lettem, ez szép középmezõny. Az élmezõnyben 3 óránál kevesebb idõ alatti teljesítés is van, az 11km/h-nál gyorsabb átlagsebesség, hegyvidéken... Huhh, szép... :)

Képek is vannak, plusz térkép is, ezúttal már 3d-ben is. Kinga leszúrt, hogy miért linkelgetek ide be képeket... Szerintem jobb, mint külsõ weboldalt reklámozgatni agyba-fõbe, dehát akkor legyen ezúttal ez a megoldás. :) Képek tehát itt: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2707

Külön kérésre mentettem egy Google Earth formátumot is, hogy 3D-ben, virtuálisan végig lehessen menni ezen a távon. Ehhez egy kicsit ritkítottam a pontokat, de szerintem így is élvezetes lehet. :) Ez letölthetõ ugyanonnan, ahol a képek vannak.

Köszönjük a túrát! :)