Túrabeszámolók


Margita

AtiTúra éve: 20082008.02.10 18:27:23
Indulás -6 fokban, érkezés +10-ben. Aranyos téli/tavaszi túra volt ez. Idén is az elsõk között indultunk, és mivel a futók tömegrajtja csak 9-kor volt, ezért egy ideig békésen haladhattunk. :)

Ellátás volt bõven, az elsõ ponton máris kaptunk egy csokit. A sportszelet jól bírja a hideget. ;) Egy másik ponton megint extra csokik voltak, onnan egy Snickers-t zsebeltem be -- szó szerint, hogy kicsit olvadjon, de hosszas melengetés után is túl fagyottnak bizonyult ahhoz, hogy az egészet megegyem. :) Ezekkel a csokikkal mindig megjárom. :) Utólag viszont ideális "jutalomfalatok", a jól végzett túra emlékére. :))))

A leírás szépen egyértelmûen jelezte végig, hogy merre kell menni, néhány helyen a futóknak felállított plusz pontok is jelezték, hogy jó irányba haladunk.

Valahol a Margitát elhagyva ért minket utol a futó mezõny eleje, és innentõl végig elõzgettek.

Domonyvölgyben teljes piknik-hangulat fogadott, sátorral, teával, nápolyival, és ha valaki jobban meg akart pihenni, akkor egy hatalmas réttel. :)

A Kõkeresztnél már sajnos kifogytak a teából, mire odaértünk (ennyire azért nem mentünk lassan... :)), úgyhogy ott egy kis ásványvízzel töltöttük fel magunkat, és vágtunk neki az utolsó emelkedõnek.

A városba visszaérve, az Egyetemi erdõnél szõlõcukorral segítették az utolsó pár kilométert, onnan már nem volt sok hátra. Fõleg így nem, hogy a tavalyi túrával ellentétben idén nem tévedtünk el, hanem végig a megadott úton mentünk. :)

A célban tea, kenyér, olkevél, 2 féle kitûzõ várt. :)

Bár a célban 7 kutyát számoltam össze, és biztos vagyok benne, hogy utánunk még jópáran választották a kutyás túrázást, eléggé lehangolt a végén a "Vidd már innen ezt a kutyát, már ne is haragudj!" megjegyzés az egyik rendezõtõl. :-/

Képek, térkép, 3D térkép, Google Earth formátum itt: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2748