Túrabeszámolók


Barcika

emgergoTúra éve: 20052005.04.14 14:46:03
Barcika 25

Zanza.


Kissé kaotikus rajt után indultunk, egészen kirívóan pocsékul ment az 1. ep-ig, utólag meg is lepõdtem, hogy Güsziéktõl csak 12-13 percet kaptam.

A résztávok sajátosak. Szerintem a 2.-3., 3.-4., 4.-5 ep. között nem pontos a mérés. A két falu között biztos vagyok benne, hogy kevesebb a táv.

"A hibát ott követtük el, hogy elhittük a 11,4 kilométert.

Kicsit körbenéztünk a kastélykertben (max. 10 perc), kicsit bizonytalankodtuk az útelágazásnál (se jel, se szalag!), majd nekirontottunk a hegynek. Jó tempóban haladtunk, ennek ellenére a következõ pontot, mely az itiner szerint 17,5 kilométer, 2,5 óra alatt értük el. Nem voltunk feldobva! Nem tudom, hol az igazság, de ennyire azért nem vagyok kutyaütõ!"

Hát ez volt nekem is a gyanús, húztam mint a barom...

Utána a hegy nagyot ütött. Optikával megálltunk lihegni+frissíteni. Ránéz az itinerre, majd közli: 35 perc múlva Ebecki-tetõn kell lenni. Ezt egy "Olyan nincs!" kiáltással nyugtázom. Optika belelendül és elzúz, elhaladok egy kiütött állapotú csoport mellett. A csoport magához tért késõbb, és "Jön a Gólem!" felkiáltással visszaelõztek. Hogy nem csak nekem kellett sietni, arra példa az az öt õzike, akik keresztülrohantak tõlem tíz méterre az ösvényen (gyorshajtás+kispista :-) ). Az Ebecki-tetõn már futottam, bélyegzés után rohantam lefelé. A hivatalos indulási idõhöz képest 7, a valódihoz képest 2 perccel csúsztam ki, ilyen se volt még... :-/

Baromira zavart, hogy egy idõ után már nem bíztam az itinerben, és sosem tudtam, pontosan hol vagyok.

Ettõl függetlenül jó volt és kemény. VadMalacnak gratulálok a teljesítményéhez.

Tibetnek nagy hála a fuvarért és a Bailey's-ért.

u.i.: vigyázzatok az adatokra, tuti, hogy elmért a túra. Gondolom TúrÁSZ-ék majd javítják :-)