Túrabeszámolók


Margita

nemethlaciTúra éve: 20082008.02.19 16:50:22
Margita 20

Kicsit megcsúsztunk az érkezéssel. Legjobb szándékkal sem tudtunk elindulni 8 50 elõtt, pedig igyekeztünk. Olyan sok induló volt, hogy legalább húsz perc volt mire sorra kerültem Bálint fiammal és Frodó kutyámmal.
Hárman neveztünk, igen, a kutya is, és igyekeztünk rendes tempót diktálva eljutni az 1. ellenõrzõ pontig. Ebben jelentõsen akadályozott a jószág, mert az út mellett pórázon kellett vezetni, ez nem tett jót a gyorsaságunknak, már csak az illatok alapos tanulmányozása végett sem.
Ehhez jött az a sok csúnya futó bácsi meg néni, akiktõl mindig le kellett húzódni, persze, gondosan odafigyelve, hogy keresztben legyen az úton a póráz.
Baj nélkül elértük az 1. pontot.
A babati templomrom felé már szabadon rohangált a kutya, gyalogolt a fiam és sántikáltam én. Egy rossz mozdulat elég volt, hogy jó két kilométeren keresztül ne okozzon nagy örömöt a gyaloglás.
A lovakat érdeklõdéssel szemléltük, fotóztuk, aztán irány tovább Domonyvölgy felé.
Ott családias hangulatban eltöltöttünk egy kis idõt, pihizgettünk, eszegettünk, Frodó megszaglászta az összes többi résztvevõt, bár, becsületére legyen mondva, nem kunyerált senkitõl.
A visszaút gyorsan eltelt, a gödöllõi házak közt unalmas volt a beton, ez sajnos az egész túrára jellemzõ volt, összességében túl sok a flaszter a huszason.
Visszaérve ellátás kiváló, ajándékok Frodó részére is kikészítve, 6 óra 25 perc alatt lesétáltuk, valóban kényelmesen ezévi elsõ túrénkat.
Nekem jól esett...
nemethlaci