Túrabeszámolók


Zöld túrák (Budai-hg)

AtiTúra éve: 20082008.02.23 17:29:38
Zöld 30

Gyönyörû túraidõ volt a mai, vétek lett volna kihagyni.

A Farkasréti temetõ mellett már a rajt nyitása elõtt gyûlt a tömeg. A rajtnál két sor volt, egy nagyon hosszú, és egy rövid. Valamiért mindenki a hosszúba állt, én bepróbálkoztam a rövid sorral, és már indulhattam is. :D

Hamar megvolt a bemelegítés, az Ördögoromra felmászni jó kis emelkedõ volt. Elõzõ beszámolók alapján rosszabbra számítottam, tulajdonképpen egész könnyedél fel lehetett jutni, csak ránézésre volt szörnyû. :)

A Széchenyi-hegyen a Gyermekvasút végállomása nem szerepel sok túrán pontként, de egy párszor azért már vezetett erre túra, úgyhogy az erdõbõl kikecmeregve (pontosabban fel) hamar meglett ez a pont is.

Innen irány tovább a Normafa, ahol a Síház elõtt újabb tömeb: a 20-as táv innen indult. A csak átfutóban levõknek külön emberek pecsételték az igazolásokat.

Innen a Tojás túra útvonalával szinte teljesen megegyezõ szakasz következett, pár újítással. Elsõként nem kellett megmászni a Ferenc-halmot, mert a túristautat elterelték. Ez nagyon nem is hiányzott, a szögesdrótos kerítés mellett felkapaszkodás valahogy sose volt a kedvenc szakaszom.

Ezután következett a Fekete István emlékház, ami egy elég fura pont. Leírás alapján magántulajdonban van, ezért bemenni nem lehet. A pontõrök elmondása alapján pedig (akik épp akkor álltak át az emlékháztól abba az utcába, ahol mindenki ment) eddig szinte mindenki simán elment mellettük, mert nem tudták, hogy hol az emlékház. :) Túl sokat én se érdeklõdtem most ennek a hollétérõl, mentem tovább az Árpád-kilátó irányába. Itt kaptunk csokit, majd irány a Virágos-nyereg, ami után múlt héten eltévedtünk. :D Most nem arra folytatódott a túra, hanem irány tovább Solymárra, ami egyben a 20-as táv célja is volt.

Solymár érdekes város, mert egyetlen közkutat se találtam. Haljon szomjan a kedves turista, vagy vásároljon a helyi boltban, ha már a városba merészkedett. :)

Innen már csak 5km, és beértünk Nagykovácsiba, a 30-as táv céljába, ahol üdítõvel vártak.

Aki még 15 kilométerre kalibrálta magát, az ment tovább egészen Bzdakesziig, de nekem mára csak ez a 30-as jutott. :)

Kellemes túra volt, jóidõben, és jó tempóban. Némi szint is akadt útközben ;), úgyhogy kellemes elfáradással zárult a nap. :)

Képek, térkép, szinttérkép, Google Earth formátum itt: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2786