Túrabeszámolók


HÓ-Fejérke / Piroska túra

emgergoTúra éve: 20052005.04.14 14:53:43
Hó-fejérke 25

A Népligetben a rengeteg topikos elvonta a figyelmemet, így nem vettem észre, hogy cudar hideg van. Erre két utcai hõmérõ ébresztett rá, -12 és -16 fokot mutatva. Meg az, hogy Csákberényben zömök szemüveges jégkockává fagytam azon másfél perc alatt, amíg mindent összecipzáraztam.

Óriási sor a rajtban. 40 perc sorbanállás (ezt nem lehetett volna másképp?), felszerelés, sok topikos (Güszi, Optika, VadMalac, Gethe, Vlaszij, a sorban Nagyondinnye sapkáját látom, Ryan és Kinga, meg bocs akit kihagytam). Rajt, iszonyú erõvel a pofánkba fuvalló szél, jó tempó.

Az 1. ep.-nél Güszi megállapítja hogy megfagyott a csokija. Völgy, egyre erõsebb emelkedõvel. Optika automatára kapcsol, szó nélkül megy, nyomom mögötte. A nem (nagyon) letaposott hó most sokat nehezít, elképzelem, milyen lehetett az elsõknek! Kiállunk a sorból az emelkedõ 3/4-énél, iszunk. Innék. A magnéziumos pezsgõtablettás ásványvíz rózsaszín jégkásává vált, a kék lónyál Powerade még bírja. Elgondolkodom az "erdeigyümölcsös" Powerade természetes színén, és arra a megállapításra jutok, hogy az erdõben hemzsegnek a brillantinkék gyümölcsök, csak én vagyok színvak!

2. ep., gyönyörû környék, szikrázó nap és hó, hó, hó. A pontnál teával olvasztom magam, közben megérkezik sver, aki elismerésre méltó 6-os átlaggal küzdött, hogy utolérjen minket. Közben a Powerade is kezd fagyni. Ez mind semmi ahhoz képest, hogy a szakállam is "megfagy"!!! :-))) Utoljára az Alacsony-Tátrában volt ilyen. Szép minden, nagyon jól érzem magam.

A Kocsmáros-dombtól ismerõs a táj tavalyról A Vár-völgyben libasorban lefelé, megjegyzem, hogy Lajos biztos nem hajszol fel a lépcsõn. De! :-))) Föl még jó is, de utána le kell zúzni a meredek, lejárt részen. 15 m seggencsúszás (marhára élveztem, szánkózni akarok!!!), kedélyes ordibálás a várfalról Güszinek. Le a borútra, sok izgalom nincs, célba csapunk. Viszonylag gyors kiszolgálás (finom a pöri!), hely az elõször nincs, de aztán sikerül szerezni. Biblia, topikosok, olvadás, jön Tibet, megyünk haza vele és egy barátnõjével (köszi szépen!)

Hihetetlenül élveztem a szép hó miatt. Gyönyörû volt, a sorbanállást kéne csökkenteni egy kicsit. Ettõl eltekintve :-)))