Túrabeszámolók


Duna-Ipoly menti/Börzsöny kör / Dunamenti (kerékpáros)

MúzslaTúra éve: 20082008.03.18 09:28:04
Duna-Ipoly mente 84

Nem terveztem elõzetesen ezt a túrát, de úgy alakultak az események az életemben, hogy mégis el tudtam rá menni.

Már a rajtot is bicajjal közelítettem meg, ami megfelelõ bemelegítést adott. Egyébként is egy külön élmény ha egy teljesítménytúrára úgy tudok menni, hogy semmilyen motorizált jármûvet nem kell belevonnom a logisztikába.

A nevezés viszonylag gyorsan ment, így a legkorábbi idõpontban - 8-kor - el is indultam. Az útvonal egyszerû volt, hiszen Szobig a Duna-parton, utána pedig Letkésig az Ipoly-parton kellett menni. Amennyire csak lehetett, a kerékpárutakat választottam. Én úgy vagyok vele, hogy a biztonság többet ér, mint a sebesség és a jó minõségû út. Persze lehet haladni a kerékpárúton is, csak figyelni kell. :-)

Szél az volt rendesen, de különösebben nem zavart. Fõleg azért sem, mert tudtam, hogy visszafelé ez segíteni fog. Nagyon élveztem viszont a napsütést, ami a hét korábbi napjain nem nagyon volt.

Ipolydamásdon értek utol elõször túratársak. Négyen haladtak együtt. Kicsit gondolkodtam rajta, hogy beálljak mögéjük, de végül úgy döntöttem, hogy egyedül megyek, saját tempóban. Egyébként is így szoktam bicajozni 99%-ban, valahogy jobban be tudom osztani az erõmet ha nem kell alkalmazkodnom és a tájban is jobb gyönyörködni, mint az elõttem lévõ hátsó fékjében.

Érdekességként a letkési ellenõrzõ ponthoz én értem elõbb, mivel õk továbbtekertek. Itt jót frissítettünk és beszélgettünk is egy kicsit. Egyébként a pecsétet a falu polgármestere adta.

ÉLassan elköszöntem és megindultam. Rögtön "vitorlabontás" következett és nagyon élveztem a tempót. Ipolydamásdnál már jöttek szembõl újabb túratársak is. Itt egy darabon utolért a "négyes fogat", de aztán valamiért lemaradtak. Aztán késõbb, Zebegényben elõztek meg ismét.

Végig nagyon jó tempóban lehetett közlekedni és egyáltalán nem éreztem magam fáradtnak, amikor beértem a célba.

Az elismeréseket is gyorsan megkaptam és nagy kedvvel még haza is tekertem.

Ez volt a harmadik alkalom, hogy Zöldgömb rendezvényen vettem részt, de én továbbra is csak jókat tudok mondani a munkájukról.

Hátszelet!

Múzsla