Túrabeszámolók


Petőfi Sándor teljesítménytúra

moiwaTúra éve: 20082008.04.14 07:39:38
Petõfi 70

A hajnali vonattal mentem le Kiskõrösre, a rendezõk - elõzetes egyeztetést követõen - elengedtek saját idõ terhére, és még közben is jártak, hogy a közel száz fõs rövidtávos gyerekcsapat elé beállhassak nevezni. Köszönet érte!

A hosszútávon 43-adikként indultam el. Kezdett erõsen beborulni, és még 10 km megtétele elõtt megnyíltak az ég csatornái. A homoktalaj miatt az esõ nem esett annyira rosszul, inkább a közel 10 órás esernyõzés vette igénybe a karizmokat :-)
A táj gyönyörû, most jártam erre elõször, de muszáj lesz visszatérni!

Soltszentimrétõl Izsákig K. Karcsival, utána pedig M. Attilával mentem.

Párszor sikerült kellemesen elkavarnom, mert a jelzések/szalagok + a leírás együttes használata vezethetett csak sikerre (konkrétan: 1. Szûcsi-erdõben a legkevésbé kijárt út volt a követendõ; 2. Csengõdön le kellett térni a S sávról be a templomhoz; 3. Izsák után a mûútról való letérést követõen a kanyarkombinációnál valamit nagyon elnézhettem).

A Csonkatorony, a Kolon-tó és vidéke nagyon szép! Az esõ miatt igen intenzív színekbe öltözött a természet, a méregzöld különféle árnyalatait lehetett látni, különösen a borókások környékén (Kisbócsa elõtt az erdõben). A néhány utunkba esõ homokbucka pedig oldotta a síkvidék monotonitását. Soltszentimrén a polgármester volt személyesen az ellenõrzõponton, Izsákon pedig zsírosdeszka + házilekváros kenyér várt.

Érdekes volt még, hogy a szekérutakon komoly forgalmat láthattunk. Elég gyakran kellett félreállni az útról egy-egy elhaladó autó miatt.

Soltszentimre bevezetõútja, valamint a falun való keresztülgyaloglás igénybe vette az idegeket, eléggé egyenes és hosszú volt. Izsák sem a legrövidebb település az országban ;-) Kisbócsán sikerült pont akkor odaérni az ep-hez, mikor a kisvonat éppen beállt a megállóba. A cél elõtt az István borháznál pedig pompás kínálatból lehetett választani (borszakmai szakértõ túrázók írják be ezt a túrát a naptárukba).

A célban korlátlan zsírosdeszka, savanyú és alma + tea várt. Sikerült még bõven világosban beérni.

A szállásról csak szuperlatívuszokban beszélhetek. Iskolai kollégiumban aludhattunk, paplanos ágyban, mindezt igen baráti áron. Az esõben-hidegben átfázva nagyon jól esett a forró zuhany.

Köszönet a rendezõknek a túráért!

képek: http://fotoalbum.hungarotel.hu/moiwa/3083#2