Túrabeszámolók


Mátrabérc / Hanák Kolos / Múzsla

osiris555Túra éve: 20082008.04.20 13:29:03
Üdv!

Az idõjárásjelentés egy hetet késett.
A Kikeletre jósolták a mostani, idõt, ahoz képest ott ragyogott a nap. :)
Most azonban nem. Sokáig esett az esõ, nagy sár volt, de nagyon tetszett az idei Kolos. Jobb volt a hõmérséklet a túrához, mint tavaj. Akkor verõfény meg napsütés volt. No de...
Kékesrõl lefelé még nem volt akkora a dagonya, mint sok felé, az emberek elég széles sávban volnulta lefelé. Volt, aki óvatosan kapaszkodva, volt, aki ugrálva-csúszkálva ereszkedett. És sikerült nem elesnem! (Pedig azt hittem)
Utána persze elõjött a dagonya, mint a táv nagy részén, sok helyen csak az út mellett lehetett haladni, de ettõl függetlenül kétszer annyit mentem idén, mint tavaly ( kettõ elõre-egy hátra). Csúszkálás minden mennyiségben. Volt, ahol csak egy helyben lehetett haladni. Galyán pár percbe beletelt, amig betaláltam a pecséthez, tavaly ugyanis kint ültek. De senki nem várhatja el a pontõröktõl, hogy egész nap ázzanak. Ágasvárra fölfeé egyszer meg kellett álnom, mert elõttem sem mentek a népek, aztán utat meg nem találtam mellettük. Egy futóval egyszerre indultunk le, a patak mellett 5 perc séta után visszaelõzött, meg is dicsért, milyen ügyesen lejöttem a hegyrõl. Keresztes, táskám és sorai rendezése, aztán indulás. Nyikom-nyereg, Muzsla. A nap kicsit megmutatta magát. Aztán persze lefelé beborult, majd megint jött az esõ, de azt már csak a kocsiból láttam.
Nagyon jó túra volt, sarazós, a végére eléggé elfáradós.
Gratulálok minden teljesitõnek, aki beért!
Sikerült a tavaji idõmön javitanom majd' egy órát. Persze akkor felkészületlen voltam felszerelés terén.
Ja, és tisztelet a kamásni feltalálójának! :)