Túrabeszámolók


Zalai Turisták Emléknapja

efemmTúra éve: 20082008.04.21 14:03:08
(Levélben érkezett, rendezõi beszámoló.)

Zala megyei természetjárók emléknapja
Nagymezõ, 2008. április 19.

Résztvevõk:

Nevezett túrázó: 224 fõ
Nem nevezett, de túrázott: 81 fõ
Összes túrázó: 305 fõ
Túrát lebonyolítók (segítõk, ellenõrzõpont, …): 10 fõ
Nevezettek (224 fõ):
- keszthelyi: 170 fõ
- vendég (Orosháza, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Budapest, Zalaszentgrót, …) 54 fõ

Teljesítõk juttatása: csoki, üdítõ, nápolyi, kitûzõ, emléklap. Föld napi feladatlap megírásáért a helyezettek édességet, a gyõztesek süteményt kaptak a beérkezés után.

Rövid összegzés:

A rendezvény borongós, szeles idõben kezdõdött, a nevezési idõ alatt kétszer nagyobb zápor volt. A létszám ezért a vártnál kisebb lett, sokan kijöttek, de az esõ miatt hazamentek. Ezután a bátor elindulóknak gyönyörû, napos, tavaszi idõben folytatódott a napjuk.

A Jakabfi-pihenõnél tartott mûsoros megemlékezés, baráti találkozó jó hangulatú volt. (32 kisgyerek dalcsokra, furulyaszó – Mezõné Gál Éva, Némethné Cséri Judit pedagógusok közremûködésével, közben szavalat – Arany Dániel, Markó Dániel tanulók, majd Bereczky Szilárd ének- és versmondó elõadása; ezután Kiss László megyei elnök köszöntõje zárta a találkozót.)

A célba érkezés után a túrázók sokáig élvezhették a Nagymezõn a gyenesiek Rügyfakadás ünnepi rendezvényeit: huszárfelvonulást, zeneszót, íjászatot, koncertet …, így a nap még kellemesebben zárulhatott.

Az emlékhely gondozásában segítségünkre voltak: Csány-Szendrey ÁMK (Fodor u.) tanulói, szülõk (4. a osztály), Keszthelyi Erdészet, Kiss Tibor és felesége (oszlopok festése).

Keszthely, 2008. április 20.
Kovács Éva szervezõ