Túrabeszámolók


Gerecse

ZETúra éve: 20082008.04.21 15:32:51
Gerecse50, elsõ teljesítésként light-os, vetkõzõs-öltözõs és fotózós megállásokkal tarkított gyaloglással 10:05-alatt behúzva.
Óriási tömeg a rajtnál, rajtidõ (is) a túrázók becsületére bízva (nem tetszik). Városi szakasz bemelegítésként, utána erdõ, tömeg, elõzgetések -- nem látszott a tömegtõl az erdõ :-) Az elsõ órákban csepergett az esõ, de --még-- nem okozott dagonyát, az csak Tardos után volt, kisebb-nagyobb mértékben. A megdvehagyma finom, nagyon-nagyon finom, friss kenyérrel, felvágottal fogyasztva pláne -- voltak, akik szatyorszámra gyûjtötték, én csak szendvicseimbe rámoltam be néhány zsengébb levélkét.
A Bányahegyre felvezetõ szakasz kellemesen lihegõsre sikeredett, hála a napsütésnek, sár nem volt, így csúszkálás sem. Ekkor már nem hiányoltam a túrából a Gerecse-tetõ megmászását :-))
Sajnos a "Vértestolna utáni mûútra kéken lejutni" feladat sokaknak meghaladta a képességét, és toronyirányt ment a tömeg a zabapontra -- mindenki magát csapja be és kész... A zabaponton hagymás- és sima zsíroskenyér plusz szóda (igazi, ballonból) volt az ellátmány, majd séta, séta, séta, EP, séta, autópálya zúgása... EP, Panoráma út (de jó is az aszfalt melletti füves részen gyalogolni...), Turul, EP, lépcsõ, lefelé... Elõzetes félelmeim alaptalanok voltak: simán, a térdeim ellenkezése nélkül lent voltunk a házak között. Biztatás egy gyakorlóban bicegõ túratársnak (stilszerûen erõt egészséget felkiáltással), majd még egy kevés aszfalt, gyors öltözés az eleredõ esõ miatt, majd cél, jelvény csak egyféle (sebaj, elsõ teljesítés) van, majd jövõre remélem lesz másfajta is :-))

Jó: Itiner, pontosabban kartonra nyomtatott színes térkép, szép jelvény, elfogadható szinten kezelt tömeg. Kevésbé jó: Tömeg. Nagy tömeg. Sorbanállás itt-ott. Tanulság: EP-k elõtt érdemes a nagyobb csoportokat megelõzni.