Túrabeszámolók


Aszód kerékpáros ttúrák

MaRabUTúra éve: 20082008.04.22 23:32:26
20080419, Aszód70
10:10-kor sikerült elindulni egy túratársammal, így a zuhogó esõben kicsit elterelõdött talán a figyelmünk arról, hogy mily kegyetlen velünk az idõjárás. Ez a létszámon is meglátszott, a tavalyi 70 indulót idén 12 váltotta fel ezen a távon. Szélárnyékba sem lehetett beállni a felcsapódó sárlé miatt, így evickéltünk Vanyarc felé. Itt tapasztaltuk meg elõször az aszfalt elviselhetetlen minõségét, ami aztán végigkísért minket, tetõzve az elképzelhetetlent is! A Paris-Roubaix-n éreztem magam, és sokszro örültem, hogy én csak feleannyival megyek, mint a sztárok.

A szervezés viszont nagyszerû volt, és a kis létszám miatt már-már túl bõséges is. Mindenhol frissen hámozott banándarbok, szõlõcukor, víz várta a kevéske elvetemült kerekest. Mi ráadásul olyan elvetemültek voltunk, hogy tettünk hobbyból egy kitérõt Bercelre és vissza, +10km és +130m szinttel. Ezután újra leelõztük azt a 4 fõs montis csoportot, akiket már korábban is láttunk az út szélén ácsingózni. Vanyarcnál nem hitte el a szervezõ, hogy szerintem mögöttünk vannak azok (29km-nél), akik egy órával elõttünk indultak.

Az esõ aztán elállt, viszont az az irdatlan szembe, néha oldalszél sem esett semmivel jobban hullámvasutazásunk közben. Na de kérem szépen, a kerékpársport nem teremsportág, a kerékpár pedig nem szépségápolási szer. A vége elõtt 20km-rel már nem volt erõm vezetni újdonsült barátomnak, és az emelkedõket is inkább csak a lejtõkkel együtt tudtam összegezni. Mire beértünk a célba, 76km helyett 86-ot tekertünk 3:12 alatt (26.8-as átlag), és 500 helyett 828m-t emelkedtünk (kitérõnk nélkül is lett volna 700m!). A célban már napsütés várt ránk és rengeteg zsíros hagymás kenyér, sokféle üdítõvel és kedves szavakkal, jópofa egyedi kitûzõvel.