Túrabeszámolók


Gerecse

vaddinoTúra éve: 20082008.04.23 17:31:27
Gerecse 50-2008

Idén ötödik alkalommal vágtam neki a Gerecse 50-nek,ami meg kell mondjam õszintén,a kedvenceim közé tartozik.Egyrészt nagyon jó látni hogy több ezer embert megmozgat ez a rendezvény,másrészrõl azonban ez a természetnek nem biztos hogy a lehetõ legjobb,hogy ennyi ember végigcsörtet a gerecse erdeinek csendes zugain.De azért szeretjük =).

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok is kavarogtak a fejemben,ahogy szombat reggel a Jubi-parkba érkeztem.Nem volt különösebb sor,rengeteg asztalnál lehetett nevezni,olajozottan mentek a dolgok.
Leszögezném,hogy nem vagyok futó,nem nagyon szeretek futni,és hosszútávon nem is tudok (ahogy az idei Mátrahegyen bebizonyosodott).Ennek ellenére azon kaptam magam,hogy reggel nyolckor futva vágok neki az 50 km-nek a sok gyalogos közt szlalomozva.

János-forráshoz negyed órán belül értem,pecsételtem,és már léptem is.Innen egy elég masszív (a Gerecséhez képest)emelkedõ kezdõdik,ami egészen a S sávig tart.Ezen az emelkedõn beszélgetve-sétálgatva haladtam,majd a Sárga jeltõl kezdtem megint futni.
Vadászházhoz 9:15 re megérkeztem,itt már melegem volt a pulcsimban.Beszélgettem ismerõsökkel,szuszogtam kicsit,majd 10 perc elteltével Tardos felé indultam.
9:57-kor pecsételtem,de meg sem álltam csak továbbkocogtam,nem kísérthet meg a kocsma és a hideg sör.A falu végén lepihentem egy ismerõsnél,aki itt lakik-jó 10 percig ücsörögtem,és beszélgettünk.Majd eleredt az esõ.Elköszöntem,és soványdisznóvágtában az erdõbe iszkoltam,ott nem volt olyan gyanús hogy esik,csak akkora sár volt hogy menni nem lehetett.De nem csüggettem,kitartóan gyalogoltam elõre,amíg kicsit szárazabb nem lett a talaj a Sandl-hárs közelében,ami alatt futva-csodálkozva haladtam el.

10:55-kor pecsételtem Pusztamaróton,(21 km,2:55)ahonnan rögtön Héreg felé indultam,kellemes kocogásban-fél órán belül Héregen pecsételtem.Elintéztem egy-két telefont ücsörögve,aztán nekivágtam a Bányahegynek.Kitartóan kocogást imitálva,majd a végén meg-megállva,fújtatva érkeztem meg az EP-re (28km,3:58)-ez biztató idõ.
Elmajszoltam egy csokit,majd továbbfutottam,fél óra sem telt el és a "zsiroskenyeres" ponton faltam be egy dupla randiszendvicset.Hamar megléptem,hiszen Koldusszállás még messze volt.Útközben megint sétálgattam 30-35 percig két ismerõs sráccal,akik egész jó tempót mentek,ráadásul vagy három évvel fiatalabbak is nálam.Késõbb otthagytam õket,az EP-re már futva érkeztem,és gyorsan távoztam is Kisrét felé.A dombon éreztem hogy közel a görcs a combomban,de szerencsére meggondolta magát,és épen érkeztem meg a Kisréti vadászházhoz(41,5km,5:45),ahol egyébként már nyoma sincs vadászháznak.

Innen stabil lejtõn halad az út az autópályahídig,ahonnan pedig gyûlöletes aszfaltúton kell a Turulhoz járulni.A Madárkás pecsét után ~417 lépcsön kell a város szintjére érkezni.Ez kicsit sok volt már,elég kellemetlen leügetni azon a hosszú lépcsõsoron-

stopper állj:6:35:47,új egyéni csúcs,ötödik teljesítés,jelvény,célmotivációs sör=)