Túrabeszámolók


Pásztó 50/40/25/15 Katona Sándor emléktúra

bükkjáróTúra éve: 20082008.06.13 12:28:24
Pásztó 40
2008.05.02.
Táv:37km. Idõ: 6ó 55p

Kellemes idõ fogadott Pásztón, pedig elõtte elég esõs idõ volt. Azonban a Pásztó túrákon hagyományosan nem szokott esni, és ez egy pár perces szemeteléstõl eltekintve így is volt. Most hárman indultunk neki a túrának Edyvel és Lacival. Õk a 25-ön mentek. Így hármasban jobban teltek a túra elsõ kilóméterei Hasznoson át. A cserteri várromtól szép panoráma fogadott minket és csoki. :)
Ez után váltunk szét, én neki indultam, hogy ne kelljen sokat várniuk rám majd a célban. A túristaháztól már igazi Mátrai hangulatom támadt. Örömmel vettem a fák közül ki-ki bukkanó hegyeket. Mátraszentimrén zsíros kenyér fogadott. Ezúton is köszönet a rendezõknek érte! Majd Bagolyirtás és Tót-hegyes következett. A Tót-hegyes elõtti hosszú emelkedõ nagyon hosszúnak tünt. A Nyikom elõtt sikeresen kibicsaklott a bokám. Ennek következménye eltartott a célig :( A város határában utolértem Edyéket nagy örömömre, mivel így nem kellett rám várniuk + elterelték a figyelmemet a bokámról. A célban a szokott meleg gratuláció, kitûzõ, oklevél és finom gulyás fogadott.
A túra azzal a szokott alapossággal és kedvességgel volt megszervezve amiért már évek óta visszajárok a Pásztói túrákra. Köszönöm. Jövõre újra.