Túrabeszámolók


Eötvös

csibaTúra éve: 20082008.06.23 11:28:34
Eötvös 50

Minek kell egy ilyen szép túrát ilyen pocsék rendezéssel elrontani? Ez az, amire nem tudok rájönni. Mert maga a túra nagyon szép helyeken kalauzol végig, mellesleg nem is könnyû, de így csak még nagyobb kihívás.

De ha mellétesszük a rendezést, akkor egy világ omlik össze bennem. Nem akarok itt oldalakat írni róla, úgy érzem felesleges. Csak egy pár mondatban:

- Az itinert, amit kaptunk közel nem nevezném annak. Egy 50km-esnek mondott túráról kb van 8 mondat. És az is hogyan….. Csak egy – két említésre méltó dolog:
- „…az Orsz. Kék sávon folytatjuk Szent – kútig, onnan Zöld sáv…..” Aki elment a Szent kútig, az jót kavargott. Mert messze nem kellett felmenni addig, hanem mikor a K jelzés felkanyarodik balra (ahonnan a Szent kút még kb 500m), na onnan egyenesen kellett tovább menni. Aki nem ismerõs erre az lazán eltévedhetett, mert nem tudja így elõre, hogy akkor a Z jelzésen teljesen másfelé fog elindulni.
- a másik: „Sárga sávon érünk fel a 8. ellenõrzõpontra: Oszoly Emlékmû” Hogy a S jelzés nem megy fel az emlékmûhez az biztos. Az meg, hogy a szalagokat kéne követni meg sincs említve a kapott lapon. Ezt talán nekünk kellett volna kitalálni? Mert azért jó pár helyen találkoztunk szalagokkal a túra alatt, ami lehet egy korábbi, vagy akár késõbbi túra szalagja is. Még szerencse, hogy fönt táboroztak egy páran, és tõlük kértünk segítséget.


- No meg az ellátás, ami semmilyen. Azért szerintem elvárná az ember, hogy egy ilyen túrán legalább egy frissítõpontot beiktassanak. Nem vágyik senki nagydologra, max zsíroskenyér meg ásványvíz. Aztán ennyi. De a figyelmesség az jól esett volna.
- Ja és még a túra adatai köszönõ viszonyban sincsenek a valósággal. A táv az inkább 56km (eltévedéseket levonva is 55km)és a szintemelkedés az meg mindössze 1700m körül van. (forrás: GPSMap 60CSx)
- A végén 8 elõtt pár perccel értünk be a célba, az ott lévõ rendezõ, szervezõ már össze is csukta az asztalokat. Ennek ellenére azt mondja, hogy megvárt volna minket mindenképpen. Mert még jó sokan kint voltak, köszönhetõen a használhatatlan leírásból adódó eltévedéseknek. De ,hogy ki tudja tölteni az oklevelet, újra ki kellett nyitnia az asztalt. Akkor miért csukta össze? Gyanítom, hogy ha kicsivel késõbb érkezünk, akkor senkit nem találunk már ott.

Szóval én nagyot csalódtam ebben a túrában, de hozzáteszem, hogy csak a rendezés részérõl. Maga az útvonal nagyon szép helyeken visz végig, ezért érdemes volt eljönni. Persze végigolvastam az elõszõ évi beszámolókat, és az alapján nem számítottam túl jóra, de azért ennyire rosszra sem.
Szerencsére ilyenkor nagy hasznát veszi azért az ember a gps-nek, de sajnálom azokat a túrázókat, akik pusztán térkép alapján próbáltak tájékozódni, és esetleg nem is annyira ismerõsek a Pilisben. Így is sok túrázónak segítettünk, és még hánynak nem…..