Túrabeszámolók


Eötvös

pilisTúra éve: 20082008.06.24 16:08:35
Eötvös (30) túra!

Elõször is köszönet illeti az Oszoly emlékmûnél lévõ pontõrt. Õ ugyanis próbálta kiegészíteni szalagokkal az amúgy is hiányos jelzést. Elég nagy segítség volt. A többi részen ezek a leírásban megígért szalagok hiányoztak.
Vártam ezt a túrát, bár a korábbi tapasztalatok miatt némi elõítélettel. Eljött a reggel, a nevezés helyszíne Pomáz. A Mûvelõdési ház helyett a posta elõtere. 7.15-kor 10 alatti létszámú ember. De ez is komoly gondot okozott a nevezési lapot kitöltõ sporttársnak. Érthetetlen módon az 50 km-es táv 7-8-ig nevezhetett, a 30-as csak 8-tól. Az indok: a Lajos-forrásnál nem lesz még pontõr. Az 50-esek akkor hol bélyegeznek? Végül is az úr kegyébõl lehetett hamarabb is indulni. A lap nincs kitöltve, név és indulási idõ hiányzik. Természetesen a nevezési lapot a földön kitöltve olvashatóan adtuk le. A Lajos-forrásnál nagy meglepetésre volt pontõr, ez az elmúlt két évben nem volt jellemzõ! Némi közönnyel bélyegeztek, de legalább kitöltötték az adatainkat. Az igazi haddelhadd a jelváltásnál kezdõdik. Szalag sehol, helyes döntés után elég nagy szerencsével az ember lejut Pilisszentkeresztre. A kocsma teraszán rejtõzködõ pontõrt némi kérdezõsködés után azért meg lehet találni. 19. rendezés! A csodálatos szurdok után a szalagoknak köszönhetõen meg lehet találni az emlékmûnél lévõ ellenõrzõ pontot.
Aztán jön a tökéletes káosz! Bár némi bátorsággal és szerencsével be lehet jutni Pomázra.
A kiírás szerint a nevezési díjért járó jutalom: Emléklap-kitûzõ-meglepetés. Hát meglepetés az volt! A hiányzó jelzések mellett a kitûzõk állítólagos otthon hagyása. 500 Ft a mai világban nem sok. De a minimum az, hogy ennyivel jutalmazzák azt, aki ott volt. Ez az egyesületnek túl nagy teher lenne? Pontosan tudom, mennyi egy ilyen kitûzõ ára ekkora darabszámú rendelés esetén... Van, akinek tavaly már nem jutott jelvény. Így, több mint 1 év után sem sikerült neki elküldeni postán. Állítólag idén megkapjuk az otthon felejtett - el sem készült? - jelvényeket. Arra, hogy a hiányzó jelzések miatt vannak még kint összevissza kóborló emberek bizonyos területeken, az a válasz, hogy nem baj. LEHET, A TÚRA ELÕTT BE KELLENE JÁRNI AZ UTAT, TISZTELT RENDEZÕ SPORTTÁRSUNK, HOGY LEGYEN VALAMI FOGALMA ARRÓL, AMIT KIÍR!!! Egy év felkészülése van rá! Nagyon várom a 20. megrendezést, vajon mivel tud még kirukkolni?! További jó egészséget és sok szép túrát kíván egy 30-as résztvevõ.
(30-as? Mi 35-nek gondoljuk, mert csak egyszer tévedtünk egy 8 perc idejût, a lépésszámláló meg 29,9 helyett 37,2 km-t mutatott...