Túrabeszámolók


Ipoly-mente 90 kerékpáros

dyanTúra éve: 20082008.08.11 07:34:54
Összefoglalva és elõrebocsájtva: SZUPER VOLT a teljesítménytúra, elismerésem és köszönetem a szervezõknek!

Utolsó pillanatban döntöttem el hogy megyek, mivel elõtte egész héten OKT-n gyalogoltam, a pihenés is csábító volt, de azért mégis felpattantam a drótszamárra. Meg is lett a jutalma, a túrán összefutottam ismerõsökkel, így az még kellemesebb lett.

Az útvonal már régebbrõl ismerõs volt, egy biciklis barátommal ezt mi visszafelé irányba csináltuk meg 3-4 évvel ezelõtt. Már akkor is tetszett az Ipoly-völgye, tudtam hogy fogok még erre biciklizni. Így is lett.

Az ellenõrzõpontok felépítése jó volt, változatosak voltak a két EP-k közötti távok, a kihelyezett tábláknak is köszönhetõen eltévedni nem lehetett. Külön említést és dícsértet igényel az EP-ken lévõ tájékoztató tábla, amely a távolság és szintadatokat közölte a túrázókkal, ez igen jó lelki támasz volt. Az ellátmány pedig maga volt a bõség: én egy szál biciklisruhában és fél liter folyadékkal a kulacsomban indultam útnak, ehhez csak a 80. km után kellett nyúlnom, elõtte mind elég volt amit a túrán kaptam.

Remek kis TT alakult, az idõjárás is kegyes volt, remélem jövõre is sikerül ugyanígy megszervezni, és akkor a mostani 70 ember helyett akár 170 is koptathatja majd az aszfaltot.

Nagy Sándor