Túrabeszámolók


BEAC Maxi / Turista Kékszalag

csibaTúra éve: 20082008.09.07 21:52:02
Valahogy én is így érzek, mint az elõttem szólók. Bár csak félig. Mindjárt le is írom, hogy miért.
Mi az éjszakai 30-on indultunk. 200Ft-ért viszont nekünk csodálatos volt az ellátás. A rajtnál ott a Lajos forrás, igaz az a túra után is ott van. Majd a Csikóváraljai pontnál kaptunk csokit, ezután a Kevély nyeregben vizet is tölthettünk, megtölthettük a kulacsainkat is, nem csak egy pohárral adtak. Majd a Virágos nyeregnél szintén volt víz, és ott is megtölthettük a kulacsunkat is. A célban meg süti, ropi, kóla, frankfurti leves, csoki. Ezekkel mind kínáltak. Szóval nekem ennyi pénzért nagyon tetszett ez az ellátás.
Az itiner hiánya viszont engem is felháborított. A rajtban csak 1 db 1 oldalas lapot kaptunk, de az a teljes 110-es távnak volt valami leírása táblázatban. Majd az egyik ott lévõ ember elhadarta, hogy merre kell menni. Már a harmadik elágazás után elveszítettem a fonalat, szerencsére volt gps, mert anélkül sok helyen nehéz lett volna. Mondta, hogy a Virágos nyeregben kérjünk majd normális itinert. Kicsit furán nézek, mert mi a fenének adnák ott? Megkapja a túrázó a vége felé? Na és persze mire odaértünk, és mondtam a pontõrnek, hogy akkor kérnénk egy itinert. Erre csak néz, nem tudja mi van. Nincs. Megmutatják, hogy milyen szalagokat kell majd követnünk. Ezeket a vége felé sikeresen elveszítettük, kb a Határ nyereg után nem találtunk szalagokat. Kiértünk valahol a városba, és itt is csak a gps-nek köszönhetjük, hogy meglett a cél. Csak ez alapján találtuk meg, mert valahol nagyon másfelé jutottunk ki a városba.
Elolvasva mások beszámolóit, és a tavalyi emlékeket felelevenítve (akkor a nappali 50-es volt) nagyon sokat kéne fejlõdni a rendezésnek. ÉS tényleg én sem értem, hogy akkor miért volt ez a nagy drágulás.
Szerencsére mi a 30-as éjszakaival viszonylag jól jártunk. Kedves, segítõkész pontõrök, ilyen ellátásra nem számítottam. De az, hogy kb úgy indítanak el, hogy semmi leírás nincs a kezedben, és semmilyen elérhetõség a szervezõk felé enyhén szólva rossz.
Remélem olvassák majd a szervezõk is az itteni sorokat, és jövõre változtatni fognak.