Túrabeszámolók


Gödöllő K50 (országúti)

MaRabUTúra éve: 20082008.09.15 23:20:55
Kihívásnak tartottam a kiírásban elõzetesen szereplõ 1000m szintet. Persze a fele sem volt igaz :-) Frua is lett volna, mert figyelembe véve hogy körtúra és 47km (max. a fele, 23km megy felfelé), az ÁTLAG 4% feletti emelkedõket jelentene...

Több mint fél óra szöszmötölés után, 9:53-kor indultam, ám meglepõ módon nagyon hamar utolértem Vagdalthús barátomat, akit nem vettem észre, mint indulót. Ha már így alakult, inkább tartottunk egymásnak élménybeszámolókat, mintsem lehajtsam magam egyedül a szokásos módon. Kész szerencse hogy észrevettem õt, általában nincs idõm megnézni a túraarcokat elõzés közben :-)

A hétvégére zordra fordult idõvel meg lehettünk elégedve, mert egy csepp sem esett, és néha még a nap is felderengett. A nagytarcsai emelkedõt azért nem tudtam kihagyni, hogy ne zúzzak fel saját tempóban, így felfelé nyomtam egy 20 körüli átlagot, majd következett 6 és fél perc pihi, evés-ivás a dombtetõn. Elég sokat szoktam itt edzeni, legutóbb hétfõn mentám át párszor ezen a dombon oda-vissza, a végén el Isaszeg túlvégéig és vissza. Ismerek itt minden bokrot és nyulat :-)

Laza tempóban folytattuk utunkat. Az elsõ ep-n kaptunk egy jólesõ magnéziumos italt és megtudtuk, hogy 180 induló jött össze. Kistarcsán kesseltünk egy multi geoládát: GCHABA. A szintidõbe minden belefért :-) A hungaroringen motorosok zúgattak, fényképezgettünk a távolból. Mogyoródon volt a második ep. A Pipa csárda szolgáltatásait ezúttal nem próbáltuk ki, utólag kár érte.

Ez elõtt, na meg Szadán, 6% körüli emelkedõcskék állták utunkat. Én nagyon jól éreztem magam a túratársak tempójában, 100 alatt volt végig a pulzusom. Még sosem mentem felfelé úgy, hogy csak hagytam forogni a lábamat mindenféle erõ bevetése nélkül, ma megtudtam hogy van ilyen is :-) Azért volt aki küzdött itt, egy fiatal kerekes óriási áttételt próbált meg szaggatni, volt vagy 30-as pedálfordulata maximum, de azért nem váltott volna feljebb, hiába buzdítottam :-)

Jó kis túra volt, útközben mindenhol útfelfestésekkel, a célban finomságokkal, kezdõdõ koncerttel, szomorú búcsúval Husitól...