Túrabeszámolók


DÖKE gyalogtúrák / Gyalogolj az ötösért

efemmTúra éve: 20082008.09.25 18:10:27
Rendezõi beszámoló. Forrás: www.doke.hu

Beszámoló a Gyalogolj az ötösért teljesítménytúráról

Mindig érik az embert meglepetések, így történt ez szeptember 20-án szombaton is, amikor a borongós hideg idõben a rajtnál vártunk. Azt gondoltuk, senki sem jön túrázni, mert nagyon borús az ég, tehát leesett az állunk, mikor megérkeztek a gyerekek Görcsönybõl és Bogádmindszentrõl kisbusszal. Majd érkeztek még elszántak Bólyból, Kaposszerdahelyrõl, Pécsrõl. Itthonról azonban meglepõen kevesen indultak. Valójában ez érthetõ, hiszen kockázatos volt, hogy elered az esõ, és esetleg megfázhatnak kis túristáink.
Az útvonal idén ugyanaz volt, a Gagarin sulitól indulva Mánfára, majd Kõlyukon, Sikondán és Mecsekfalun át az Ifjúság Úti Iskoláig, összesen 15 km, amelyet hõsiesen teljesített az összes résztvevõ. Minden irónia nélkül, én mindig is becsültem azokat a fiatalokat, akik aktívak, szeretik a természetet és olyan bevállalósak, mint õk. Nagy szerencse volt, megúszták szárazon, sõt pozitív visszajelzéseket kaptunk, hogy tetszett nekik a túra és esetleg jövõre akár hosszabb távon is indulnának, ha volna rá lehetõség a Gyalogolj az ötösért túra keretein belül.
Nos, meggondolandó az ötlet, hiszen ha figyelembe vesszük, hogy ha jó az idõ, esetleg eljönne jövõre az a sok komlói kisdiák is, akik tavaly voltak és az ideiek is, igen népes volna a túra, lehet, érdemes volna két távot is indítani.

Mindenkinek nagyon örültünk és várunk jövõre is minden érdeklõdõt!
Akik pedig segítettek a lebonyolításban, köszönet, nekik is jár egy csillagos ötös!
-Sásdi Viktória DÖKE tag-