Túrabeszámolók


Pázmándi TOPorgó

krajoramaTúra éve: 20082008.10.08 10:32:05
20km 2008.10.03.

Nyári punnyadás után barátnémmel elhatároztuk, hogy mindenképp elmegyünk a hétvégén túrázni. Szombat reggel aztán kiderült, hogy beborult, és egész éjjel esett. A rádió szerint délutánra el kellett állnia, ezért a túrán a lehetõ legkésõbb indultunk, pontosan 10-kor. Metszõ szélben és hideg esõben vágtunk neki. Rögtön feltûnt, hogy mennyi diófa van a környéken, végig tömtem a fejem dióval, megmaradt szederrel, csipkével és kökénnyel. Viszont a szõlõsöknél nem szedtem fürtöt, mert ki tudja mikor permetezték - ja, és mellesleg lopás.

Az elsõ pont egy nagyon szépen felújított vizimalom Pázmánd szélén. Nem álltunk meg bámészkodni, mert rögtön elkezdtünk fázni. Hasonlóképp a Zsidó hegyen, ahol a szegény pontõr metszõ szélben fagyoskodott. De ezt lehetett fokozni, a következõ hegy teteje kopasz volt, nulla szélárnyék. Itt a pontõr már feladta, de egy pillanatig nem vetem a szemére, mert mi is sietve mentünk tovább. Öt perc alatt garantáltan szétfagy az ember.

Szerencsére ezután fokozatosan javult az idõ, elállt a szél és esõ. Addig is tudtuk, hogy szép tájékon járunk, de most már élveztük is a kilátást, például a Velencei tóra. Gratula a szervezõknek a szép útvonalért. Látszott, hogy próbálták elkerülni az aszfaltot, de nem mindenhol sikerült, talán jövõre. A nap fénypontja aztán a célban a nagyon finom gulyásleves volt, rendesen betápoltunk belõle.

Összességében nagyon jó volt a túra, jövõre biztos eljövünk megint, remélem akkor tiszta idõben.

bye, krajo