Túrabeszámolók


Börzsönyi kék (Börzsöny Barátai)

ZeteTúra éve: 20082008.10.14 10:50:44
II: Börzsönyi Kék teljesítménytúra

Fotóalbum a túráról megtekinthetõ itt:
http://zete.uw.hu/album/thumbnails.php?album=61

Az évszaknak tökéletesen megfelelõ, maximálisan turistabarát idõben tényleg igazi örömtúrakánt jártuk végig a 60 km-es távot. A reggeli ködös, párás levegõ a délelõtt folyamán eltûnt, így a remek kilátásokat nyújtó pontokon teljes pompájukban tárultak fel a Börzsöny csodás õszi színei.
Igaz, jó korán kellett kezdeni a napot, de az a sok élmény, amit cserébe kaptunk, bõven kárpótolt a fáradtságért. Az erre a hétvégére esõ túrák sokasága ugyan alaposan megosztotta a résztvevõket, de nagyon bízom abban, ez egyáltalán nem szegi a kedvét a rendezõ csapatnak, akik minden elismerést megérdemelnek. Mnden ponton jókedvû pontõrökkel találkoztunk, amit pedig Kemencén kaptunk, azt sokáig nem felejtjük el: a három kedves mosolyú vidám hölgy igazi lakomával várta a beérkezõket. Mindezt elsõsorban azzak tudtuk a legjobban meghálálni, hogy sorban faltuk be a kenyereket, de azért egy emlékfotó készítés sem maradhatott el.

Bernecebarátit elhagyva a Csitári-kerezstnél pedig a község zászlaját is megtekinthettük, amit a pontõr elmondása szerint egyenesen a polgármestertõl kért el erre az alkalomra.

A korán beálló sötétség ellenére az utolsó 15 km-t is jó tempóban tudtuk végigtalpalni, köszönhetõen a kifogástalan jelzéseknek. A célban pedig egy igazi mulatságba csöppentünk, ugyanis ezen a napon rendezték a DióFesztivál-t.

A célban szépen megtervezett oklevelet és szuper, hiúzos kitûzõt kaptunk, a meleg vacsora mellé.

Jövõre, legyen akármilyen évszakban, nappali vagy éjjeli verzióban a túra, ott leszek ismét.

Hajrá!