Túrabeszámolók


Zöld túrák (Budai-hg)

efemmTúra éve: 20052005.02.26 21:45:56
Zöld 20

Utolsóként rajtoltam a Normafától úgy 9:10-kor. Offtopik hosszútávú JG kereste éppen a pontját, ami már egyrészt bezárt, másrészt nekik pecsételni sem kellett. (Az õ lábán -bakancsán- láttam olyan gumi-hágómicsodát, amit LP emlegetett valamikor mostanában.)

Normafa környékén meglehetõsen nagy volt a hó -szerintem 30-40cm-, síelõ, szánkózó viszont kevés. Õk még nem kelnek ilyen korán. Egy helyen megpróbáltam optimalizálni -arrafelé a zöldet követni nem túl egyszerû-, de miután térdig süppedtem, hamar kerestem egy kisíelt utat.

Disznófõ felé kivételesen nem volt jeges a terep, viszont a hóban elég fárasztó volt haladni, még igy lefelé is.
Ferenc-halomnál még tartott a lendületem. A Pasaréti útig egész jó tempóban kocogtam. (Hehe - lefelé.:)
Apáthy-sziklánál a kilátás pompás volt.

Árpád kilátónál 6-7 perc sorállás. Cserébe csoki.

A várakozás alatt legalább megbeszéltük Rohamcsigával a másnapi sítúra logisztikai terveit.
A Szépvölgyi út után sokan hosszabbítottak körbe a mûúton, ahelyett, hogy követték volna a zöldet. A Hármashatárhegyi út után kivételesen örültem a hónak, nem csúszott a lejtõ.

Virágos-nyeregig elég nagy volt a szembe-futó-forgalom. :) Gyors pecsét a ponton, kóla a büfében. Itt csatlakoztam az újrakezdõ :) SK-hoz.

A Csúcs-hegy utáni lejtõrõl már otthon tudtam, hogy kamikáze módon fogok rajta lezúzni. Egész különös technikát sikerült kidolgozni a lejtõn a mély hóban: hátradõlve, hajlított térddel magas lábemeléssel - sikeresen leértem.
Solymár elõtt a mezõn értem be Pygmeát és Nagyondinnyét. (A heti diskurzus után nem akarsz nikket váltani Nagyonbanán-ra?:)

Lejtõ sörözõ, cél: nem túl jó 3:27-es idõ.
Elég is volt a tervezett 20-as táv, a Solymár-Zsíroshegy szakaszt nem szívesen vállaltam volna be, mivel 3 hete, ennél kisebb hóban is vánszorgásnak éreztem egy privát túrámon arrafelé a tempót.

((Bocs, Pozo, legközelebb -remélem- már megismerlek.:))

A rendezésrõl: pár ponton elkelt volna dupla személyzet (azaz 2 ember), így nem irígyeltem a pecsétet és az ellenõrzõ lapot egyszerre kezelõ fagyoskodó pontõröket.

A gyönyörû, napsütésben, klassz túra volt. (Pedig "lerágott" az útvonal. Magam is hetente többször járok egyes szakaszain. Mégis tetszik.)

efemm.