Túrabeszámolók


Őszi trapp (BTSSZ)

zeezeeTúra éve: 20082008.10.28 15:46:37
Jó kis túra volt. Érdekes, hogy a BEAC MAXI útvonalának közös szakaszával összevetve ennyivel rövidebb, nem gondoltam volna. Mire rajtoltunk, a túra nõtt 150m-t. A TTT kiírásánál még 800m, az itiner 950m-t mond. Erre csak a HÉV-en hívták fel a figyelmem, a túra után. Még jó, hogy nem tudtam elõre! Viszont a buszon valaki "megtanította", hogy lefelé könnyebb menni, mint felfelé, csak tudni kell hova lépek. Érdekes egy hipotézis.
Lajosforrásnál nagyon jó volt az a kézi törésû dió. Az a "sós izé", viszont megpecsételte a vizem sorsát – meg az enyémet, a Virágos-nyeregben már vásárolnom kellett innivalót. Legközelebb talán felviszik Lajosforrástól a túrát a Z3 jelzésen arra a helyes kis hegyre, ami pont a forrás mögött/felett van.. Az Oszoly elõtt javasoltam, hogy szaladjunk le Csobánka fõterére venni valami ebédet, de a nagyon csúnya pillantások miatt inkább csendben maradtam. Az S+ jelzésen valami szalagozás volt. Érdekes módon WC papírból készült. Az anyag megválasztását nem nagyon értettem… Aztán kiderült, hogy nem a mi túránkat szalagozták túl, u.i. az S+ S- teljesen jól követhetõ. Mondjuk lehet, hogy én könnyen beszélek, mert ezt a szakaszt, a környéket éjjel és nappal is rengetegszer bejártam.
A Kevély-nyeregben kicsit nagy volt a forgalom, de az e.p.-t könnyû volt megtalálni – lényegében az út közepén üldögélt a pontõr. A téglagyár után a K- jelzés állapota (pontosabban a környék) egyszerûen tragikus. Lényegében egy szemétlerakóban jártunk. A célban jó kis ennivalót kaptunk, mondjuk én a zsíros kenyeret egy darabka kolbásszal kalóriadúsítottam. Egy másik túrán már találkoztam azzal az érdekes nevû üdítõvel. Akkor zöld és halvány piros színekben lehetett fogyasztani, de ízvilágra megkülönböztethetetlenek voltak. Most a Tonic változatot ittam (remélem, mert olyan íze volt - mindegy, ez az átlátszó) és egészen jó volt. Bár igaz, hogy mostanra már elégséges feltétel volt, hogy folyik – tekintettel az óvatlanul behabzsolt "sós izére".
Aztán még néhány kilométer és már szálltunk is a buszra, meg a HÉV-re… A túrában egy nagyon rossz dolog volt: a szentlászlói buszon reggel nem ment a fûtés. De ez nem a szervezõk hiányossága.
Szóval nekem tetszett.