Túrabeszámolók


Hegedűs Róbert emléktúra (Online túra)

hkataTúra éve: 20082008.11.16 10:07:49
A magyar Vándorok Teljesítménytúrázó Egyesülete Hegedûs Róbert tiszteletére egy nagyon jól, gondosan megszervezett, nagy körültekintéssel, alapossággal kiírt és elõre bejárt túrát rendezett. Szép színes, képekkel, térképvázlattal és hosszmetszettel, fontos adatokkal ellátott, precíz itinert kaptunk. Az oklevelen jólesõ érzéssel fedeztük fel az emlékbélyeget és emlékaláírást. Jó érzés volt, hogy mekkora tisztelet és megbecsülés sugárzik a tragikusan korán elhunyt Hegedûs Róbert irányába, akit személyesen sajnos nem ismerhettem, de úgy éreztem, jelen van, emlékére mécsesek égtek, a róla szóló ismertetés révén megelevenedett, megismertem.
Gyönyörû idõben gyönyörû körutat jártunk be a Szépjuhásznétól a Fekete-fejen, Remete-hegyen, Kálvária-hegyen, Hármashatár-hegyen és Árpád-kilátón át. Külön köszönet a jelzetlen (de kiszalagozott) útszakaszokért, fenséges érzés volt a kálvária-hegyi keresztek és stációk látványa a szép kilátás mellett.
Köszönjük az odafigyelõ, tisztességes rendezést!

U.i.: Rejtély, hogy ezt a jó kis útvonalat miért kellett lerövidítenie néhányaknak, mert 1-1 futó kivételével alig láttunk túratársakat az ellenõrzõpontok között, viszont furcsa módon és váratlan irányokból elõbukkantak tömegesen a pontoknál... 6 óra alatt gyalogoltuk végig becsülettel, ebbe a sok fénykép, a banánozás, teázás, barátkozás is belefért. Örülünk, hogy találkoztunk Matavovszky Tibi bácsival az Árpád-kilátónál, Isten éltesse sokáig!