Túrabeszámolók


Hegedűs Róbert emléktúra (Online túra)

Rush2006Túra éve: 20082008.11.16 11:42:16
Hegedûs Róbert emléktúra 27 km - 1150 m szint

Végre egy túra ahol sokáig aludhattam a rajt elõtt. Csak 7:00-kor keltem fel, és másfél óra alatt szépen a rajtban is voltam már. 8:55-kor indultam futva, és megtudtam hogy több mint 450 ember már elõttem van. Megértem, hiszen gyönyörû idõ van, addig örülök amíg ez így marad, bár jövõ héttõl már nem sok jóval kecsegtetnek a meteorológusok.

Erõs tempót szerettem volna most menni, kíváncsi voltam mit tudok jelen állapotomban. Még a Fekete-fejre is felkocogtam megállás nélkül. Itt már sorban értem utól az embereket. Sajnos itt 5 percet kellett sorban állni a pecsétért, de ez nem verseny, türelmesen kivárom a soromat. Erõs tempóban futok tovább, sorban érem utól az ismerõsöket. A Remete-hegyre fölfele talán életemben nem szuszogtam így mint most, a végét már lehetetlen futni. Ezután irány le Budaliget fele, majd föl a Kálvária-hegyre. Ahol meredekebbé válik ott a futás-gyaloglás kombót veszem elõ. Hármashatár-hegyre sem megy végig a futás, a hegyi edzéseket gyakorolnom kéne..
(18,4 km - 2:00) Nem rossz ez még így sem.

Utána lefele elvesztjük jópáran a K-körséta jelzést, itt is elmegy jó 6 percem. Elég gyenge ez a jelzés. Utána ismerõs meredek a S-n lefele, majd a Határ-nyeregnél egy megtévesztõ szalag miatt állok meg, de jó a memóriám, így beugrik hogy ahogy leérek a nyereghez egybõl balra visz a K-. Innen vadiúj jelzések visznek tovább, majd irány az Árpád-kilátó. Szép a kilátás, de most sietek. Lefele ismét visszanyerem rövid idõre az erõmet, majd amikor jön késõbb a meredek aszfalt, sajnos nem megy már csak erõs gyaloglással. A régi Z+ sose akart véget érni, mindig sunyin emelkedett. A végefele már egész szépen kidõltem. De így is sikerült egy jó idõt futni, 2:58 lett a vége. Sok szint volt a túrában, és azért örülök ennek az idõnek.

Köszönöm az MVTE-nek a túrát, és ma kb. 460-en jöttek ki Robi tiszteletére. Bár én Õt nem ismertem, de amiket olvastam a célban kis tájékoztatókat, meg itthon is átelemezve az itinert sajnálom nagyon hogy egy ilyen tevékeny embert ragadott el a sors.