Túrabeszámolók


Hegedűs Róbert emléktúra (Online túra)

zomberTúra éve: 20082008.11.18 14:35:46
Elsõsorban elismerés a szervezõknek, hogy megemlékeznek egy kedves túratársról. Bevallom nem olvastam el elõre az útvonalat, azt hittem Dobogókõ felé vesszük az irányt. Maga az útvonal csodálatos, külön köszönet a Kálvária-dombért és az utána következõ gerincútért, nagyon élveztem.
A számokat tekintve akár nevezhetnénk keménynek is a túrát, de igazából egy szép séta volt a jó idõben. Természetesen a gyönyörû idõ, Bp közelsége és a relatíve rövid útvonal szó szerint tömegeket vonzott, amire szemlátomást tényleg nem volt felkészülve a szervezõ bizottság. Természetesen nem az itinerek számára gondolok, hanem pl várakozásokra, célra. Egy darabig puffogtam emiatt, de azután rájöttem, ez egy ilyen túra, ha mást akarok, majd választok egy hoszabb, keményebb túrát. Ezek után a már zavaróan hosszú útvonal leírás sem bosszantott, szemlátomást a célközönség azokat az embereket jelenti, akik erdõt még csak tévében láttak. Engem speciel csak összezavart, inkább emlékezetbõl mentem az ismert helyeken.

Köszönöm a túrát, szép volt, jó volt, de szerintem nem szabad megbántódni azon, ha valaki másképp gondol egy teljesítménytúrára. Van akinek a mozgás és a levegõ a fontos, nem a színes itiner, és a 700 forintos jelvény. Nekem is kifejezetten soknak tûnt az 1000 forint, személy szerint jobban tetszik az 4-500 forintos 1 zsíroskenyér+két jaffa+ 1 alma+ mûanyag kitûzõs túra. Természetesen ha olyan nagyon nem tetszett volna, akkor nem indultam volna.